Een snelle website bij Versio: hoger in Google en meer conversies

Gewijzigd op Di, 22 Aug, 2023 om 11:36 AM

De snelheid van je website is heel belangrijk. Een snelle laadtijd is bepalend voor de gebruiksvriendelijkheid van je website en je scoort hiermee een hogere ranking in zoekmachines. De snelheid van je website heeft niet alleen invloed op de vindbaarheid op internet, maar ook op de conversieratio. Websites worden steeds vaker via een tablet of smartphone geraadpleegd. Dit maakt het noodzakelijk om aandacht aan de mobiele websitesnelheid te besteden. Betrouwbare en snelle VPS hosting kan zorgen voor een snellere (mobiele) website.

Inhoudsopgave

Wanneer heb ik een snelle website?

De laadtijd van je website is heel belangrijk. Er is voor bezoekers niets vervelender dan een website die traag laadt. Je loopt het risico dat bezoekers vroegtijdig afhaken en naar een concurrerende website gaan. Het verbeteren van de laadtijd van je (mobiele) website heeft dan ook de hoogste prioriteit. Volgens vele gebruikersexperts dient de laadtijd van een webpagina onder de 2 seconden te liggen. Google Pagespeed Insights adviseert zelfs een laadtijd van 200 milliseconden. Tien jaar geleden werd een laadtijd van 10 seconden nog geaccepteerd. Nu wordt dat beoordeeld als: websites laden niet. De meeste bezoekers verlaten een webpagina als deze meer dan 2 seconden nodig heeft om te laden. Test je website aan de hand van de Speed Scorecard om te zien hoe deze qua snelheid presteert. Gebruik de Impact Calculator om inzicht te krijgen in welk omzetpotentieel wordt gemist bij een trage website.

Mobiele websitesnelheid steeds belangrijker

Sitespeed is al sinds 2010 een belangrijke ranking factor in Google. Met de uitrol van Google Speed Update in juli 2018 wordt de laadtijd van je mobiele website ook bepalend voor de positie van de mobiele webpagina’s in de zoekresultaten van Google. Het toenemende aantal mobiele internetgebruikers wil namelijk zo snel mogelijk antwoord op alle vragen. Het verbeteren van de laadtijd van je website is onder meer mogelijk door:

• Afbeeldingen te optimaliseren (aantal en grootte)
  • Caching aan te zetten (hierdoor worden herhaalde taken sneller afgehandeld)
  • Gzip-compressie in te schakelen (hierdoor worden de gecomprimeerde bestanden sneller verzonden)

Je kunt je website testen met tools als LightHouse, Google Pagespeed Insights en Webpagetest.org.

Betrouwbare en snelle VPS hosting

Versio bedient op maat met betrouwbare en snelle VPS hosting waarmee je over een geavanceerde VPS server beschikt. Je bepaalt zelf hoe je de server inricht en welke opties en uitbreidingen je wilt installeren. Je bent binnen één minuut online met je eigen VPS server, die je met niemand hoeft te delen. Je geniet van maximale keuzevrijheid. Je kunt je eigen software en scrips op de server installeren of DirectAdmin en Installatron door ons laten installeren. Kies je favoriete besturingssysteem en bepaal zelf de locatie van je VPS server. De datacentra van Versio blinken uit in uitstekende bereikbaarheid en snelheid.