Meerdere domeinnamen en websites hosten bij Versio

Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 03:36 PM

Je kunt met bepaalde webhostingpakketten en reseller pakketten van Versio meerdere domeinnamen en websites hosten in één pakket. Hiervoor koppel je domeinnamen aan jouw account. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Als de domeinnamen aan jouw account gekoppeld zijn kun je per domeinnaam de bestanden uploaden.

Inhoudsopgave

Opslagruimte

Het is belangrijk om te weten dat elke website zijn eigen opslagruimte heeft. Dit betekent dat je meerdere websites kunt hosten op één hosting account. Er is wel een limiet van de opslagruimte die je gebruikt.

Als je meerdere domeinen met website gaat hosten kies dan een hostingpakket dat aansluit bij de capaciteit.

Domeinnaam

Je kunt een extra domeinnaam toevoegen in DirectAdmin

1. Log in DirectAdmin in en controleer rechts of je op user level bent;
  2. Voeg het domein toe via Domain setup;
  3. Pas de nameservers van je domein aan;
  4. Staat je domein bij Versio geregistreerd? Klik dan links op Mijn producten en dan domeinnamen;
  5. Ga nu naar Overzicht en klik op de pijl achter het domein;
  6. Klik op Nameservers instellen achter het kopje Nameservers;
  7. De nameservers die je moet gebruiken heb je in een e-mail van Versio ontvangen.

Na het toevoegen van het domein moet je het domein nog wel koppelen aan een website en/of e-mailaccount. Dit kun je doen via het Domeinenbeheer menu in DirectAdmin.