Hoe koppel ik een domeinnaam aan een hosting account bij Versio

Gewijzigd op Di, 15 Aug, 2023 om 10:27 AM

De eerste stap bij het maken van een website is een domeinnaam. Vervolgens wil je dit domein koppelen aan een webhostingaccount, zodat jouw website bezocht kan worden. Het koppelen van een domeinnaam aan een webhostingaccount kun je op twee manieren doen. Je kunt het domein automatisch koppelen in het klantenpaneel of handmatig. Beide opties zullen we hieronder aan je toelichten.

Inhoudsopgave

Automatisch koppelen – de makkelijkste manier!

Om je domeinnaam automatisch aan je hostingaccount te koppelen dien je de volgende stappen te volgen.

• Stap 1: Log in het klantenpaneel in en klik links op mijn producten > domeinnamen;
  • Stap 2: Hierna klik je op overzicht;
  • Stap 3: Klik op de pijl naar rechts achter het domein dat je wilt koppelen. Kies hier bij "koppelen aan webhosting account" in de dropdown het webhostingaccount.

Het duurt maximaal 24 uur tot de domeinnaam overal op het internet verwijst naar het hostingaccount.

Handmatig koppelen

Je kunt er ook voor kiezen het domein zelf te koppelen aan je webhostingaccount. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit.

• Stap 1: Log in DirectAdmin in en controleer rechts of je op user level bent.
  • Stap 2: Voeg het domein toe via Domain setup of Domain administration. Je kunt bandwith en disk space het beste op same as main account laten staan.
  • Stap 3: Vervolgens dien je de nameservers van je domein te wijzigen. Staat je domein bij Versio geregistreerd? Klik dan links op mijn producten > domeinnamen en vervolgens op overzicht. Je krijgt dan een lijst te zien met al jouw domeinnamen. Klik op de pijl naar rechts achter het domein dat je wilt koppelen.
  • Stap 4: Klik daarna op Nameservers instellen achter het kopje Nameservers. De nameservers die je moet gebruiken heb je in een e-mail van Versio ontvangen.