Alles over webhosting bij Versio

Gewijzigd op Vr, 24 Mei om 4:00 PM

Versio biedt verschillende webhosting pakketten aan die zijn afgestemd op verschillende behoeften. We leggen in dit artikel meer uit over welke verschillende hostingpakketten er zijn en welke bij jou past.

Inhoudsopgave

Inleiding

Webhosting is een het huren van ruimte op een server om een website of een applicatie op te slaan. Een server is in feit een grote computer die altijd online staat. Je kunt je website uploaden op deze server zodat anderen je website kunnen bezoeken. Je kunt deze server ook gebruiken om te e-mailen. De hostingprovider is verantwoordelijk voor het onderhoud van de server.

Hosting

Er bestaan verschillende vormen van webhosting. Iedere website is verschillend en heeft daarom andere eisen. Denk aan de vormgeving, grootte, technische eisen en het aantal bezoekers van de website. Versio biedt verschillende typen hosting aan. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste kenmerken.


1. Shared hosting

Shared hosting is de meest voorkomende vorm van webhosting. Bij shared hosting deel je een server, een grote computer, met andere gebruikers. De capaciteit hiervan wordt via shared hosting verspreid over meerdere accounts. Deze vorm van hosting is het meest geschikt voor kleinere websites met een beperkte bandbreedte. De prijs is hier waarschijnlijk het meest interessante voordeel, het is namelijk een van de goedkopere vormen van webhosting. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten, die je later eventueel kunt uitbreiden, mocht dit nodig blijken. In het verleden leidde het delen van een server wel eens tot problemen vanwege drukte, maar hier hebben we inmiddels passende oplossingen voor.


2. Reseller hosting

Reseller hosting biedt je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zelf webhosting verkopen aan anderen onder je eigen naam. Dit is ideaal voor onder andere zzp’ers, webdesigners en marketingbureaus. Jij beheert hierbij de data van jou en eventuele klanten. Je kunt ook zelf meerdere websites hosten.


Een reseller pakket biedt meer controle en is 100% white label. Klanten vinden nergens een verwijzing naar de Versio. Deze hosting is zowel geschikt voor kleine als grote ondernemingen. Ook hier geldt dat de hostingprovider verantwoordelijk is voor het onderhouden en updaten van de server.


3. VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Een mooie manier om dit uit te leggen, is door de server te vergelijken met een flatgebouw, opgedeeld in appartementen. Elke VPS heeft een eigen toegang en is zelfstandig. Je hebt een volledig eigen "appartement" tot je beschikking, waarin je kunt doen wat je wilt.


Deze oplossing biedt uitkomst voor grotere websites met veel bezoekers, maar ook als je specifieke technische wensen hebt of zelf hosting wilt aanbieden. Als je bijvoorbeeld bepaalde software wilt gebruiken, zoals Ubuntu, CentOS of Magento, is VPS hosting ideaal. Je hoeft een VPS met niemand te delen en je kunt zelf bepalen hoe je de server inricht. Met een VPS ben je niet afhankelijk van eventuele drukte van andere websites. Dit betekent echter ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor het beheren, updaten en beschermen van de VPS. Kortom, met een eigen VPS heb je volledige vrijheid.


4. WordPress hosting

Dit type webhosting is speciaal geoptimaliseerd voor WordPress. WordPress is te gebruiken op alle typen webhosting, maar met deze vorm van hosting weet je zeker dat de server er perfect bij past. WordPress is een CMS, een content mangement systeem. Het grootste voordeel van dit CMS is dat er enorm veel plugins beschikbaar zijn. Hierdoor kun je jouw website gemakkelijk omzetten in een webshop. WordPress hosting is daarom ideaal als je een webshop wilt starten. Deze plugins kunnen er soms voor zorgen dat je website langzamer wordt. Gelukkig is deze server speciaal voor WordPress geoptimaliseerd, zodat je zeker weet dat je website de hoogste snelheid heeft.


5. Magento hosting

Wil je graag een van de populairste webshopsystemen gebruiken, namelijk Magento? Kies dan voor Magento hosting. Net als bij WordPress hosting, geldt hier dat de server speciaal geoptimaliseerd is voor het CMS Magento. Hierdoor kun je zonder problemen alle mogelijkheden van Magento gebruiken. Deze vorm van hosting geeft je een goede basis om je webshop mee te starten. Het gebruiksvriendelijke platform van Magento biedt onder andere de volgende functionaliteiten: voorraadbeheer, marketing, facturatie, online betaalkoppelingen en nog veel meer!

Keuze

Als ondernemer of website eigenaar wil je natuurlijk het allerbeste voor je klanten en je website. Daarom is het belangrijk een betrouwbare webhosting partner te kiezen. Bij het aanschaffen van een hostingpakket is het verstandig om op de volgende dingen te letten: 

  • de prijs en eventuele bijkomende kosten
  • ondersteuning van CMS-systemen
  • locatie van de server
  • backups
  • klantenservice
  • domeinen-limiet
  • data en gebruikers
  • stabiliteit en looptijd.


Bij Versio kun je terecht voor een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk webhosting platform. Al onze servers staan in een high availability cloud. Hierdoor kunnen we betere snelheden en uptimes garanderen. Als er technische problemen zijn met een server, zullen andere servers dit opvangen. Zo heb je nooit last van downtime. Bovendien houden we de drukte in de gaten op de servers en passen we, indien nodig, het vermogen aan. Dit noemen we workload balancing.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren