Wat is het verschil tussen webhosting en reseller hosting bij Versio

Gewijzigd op Mon, 14 Aug 2023 om 11:24 AM

Webhosting en reseller hosting zijn twee veelgebruikte hostingdiensten bij Versio. Deze diensten helpen bij het hosten van websites en hebben elk hun eigen specificaties. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee hostingdiensten? Dat leggen wij uit in dit blog! Je krijgt je een helder beeld van de verschillen tussen webhosting en reseller hosting.

Inhoudsopgave

Wat is hosting nou precies?

Hosting is het proces van het beheren van een website of applicatie op een server. De server is een fysiek apparaat met hardware en software die als een ‘huis’ fungeert voor je website of applicatie. Hierop staan alle informatie, bestanden, databases, applicaties en andere inhoud die je site bevat. Je website of applicatie wordt gehost op de server, waardoor deze toegankelijk is via het internet. Er zijn verschillende soorten hosting, waaronder shared hosting en VPS hosting Shared hosting is de meest voorkomende vorm van hosting en de meest betaalbare. VPS-hosting is flexibeler en geschikt voor middelgrote websites.

Het verschil tussen webhosting en reseller hosting

Het grootste verschil tussen webhosting en reseller hosting is dat je met een webhosting pakket geen andere gebruikers kunt aanmaken. Met een webhosting pakket krijg je toegang tot één account waarmee je kunt inloggen in DirectAdmin.

Met een reseller hosting pakket kun je daarentegen meerdere gebruikers aanmaken. Je kunt iedere gebruiker een bepaalde hoeveelheid dataverkeer, schijfruimte en andere limieten toewijzen. De gebruikers die je aanmaakt kunnen zelf inloggen in DirectAdmin met hun eigen account. Reseller hosting is daarom geschikt voor het hosten van websites voor anderen.

Wie kan er gebruik maken van reseller hosting?

Reseller hosting is geschikt voor iedereen die meerdere websites wilt hosten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor ondernemers die websites bouwen en beheren voor hun klanten. Als reseller bied je hosting aan jouw eindgebruikers aan. Vaak bieden resellers ook extra service aan hun eindgebruikers, bijvoorbeeld website onderhoud. Een reseller is namelijk zelf verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de eindgebruiker.

Wanneer je meerdere websites voor anderen host, is het verstandig gebruik te maken van een reseller pakket. Je kiest dan niet alleen voor het voordeligste pakket, maar je kunt ook extra voordelig domeinnamen registreren. Als reseller heb je tenslotte vaak te maken met domeinregistraties.

Hoe werkt reseller hosting?

Reseller hosting is een vorm van webhosting waarbij je een set van beheerrechten krijgt om webhosting te verkopen aan derden. De reseller koopt hostingruimte en verdeelt deze naar klanten. Je kunt de hostingruimte verkopen op basis van de gewenste omvang van de website, en klanten krijgen eigen accounts om hun website te beheren. De reseller is verantwoordelijk voor de hostingomgeving beheren, ondersteuning bieden en prestaties voor klanten verhogen.

DirectAdmin demo

Bij Versio maak je met alle webhosting en reseller hosting pakketten gebruik van DirectAdmin. DirectAdmin is een krachtig controlepaneel met veel mogelijkheden en functies.

Klik hier voor een demo van het webhosting controlepaneel. Je kunt de volgende gegevens gebruiken:

• Gebruikersnaam: demo_user
  • Wachtwoord: demo

Klik hier voor een demo van het reseller hosting controlepaneel. Je kunt de volgende gegevens gebruiken:

• Gebruikersnaam: demo_reseller
  • Wachtwoord: demo

Alle pakketten zijn white-label

Alle reseller hosting pakketten van Versio zijn white-label. Jouw gebruikers vinden nergens een verwijzing naar Versio. Je hebt de mogelijkheid jouw eigen logo en kleuren te gebruiken in het controlepaneel waarin jouw gebruikers zullen werken.

Hopelijk heeft dit artikel je meer duidelijkheid gegeven in het verschil tussen webhosting en reseller hosting. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Onze helpdesk staat graag voor je klaar.