Website verhuizen van of naar Versio

Gewijzigd op Do, 18 Jul om 3:37 PM

Een website verhuizen houdt in dat je de bestanden en eventuele databases van een server of provider overzet naar een andere server of provider. Dit betekent dus niet dat de domeinnaam verhuisd wordt.

InhoudsopgaveHoe verhuis ik een website?

Hoe je een website verhuist, verschilt per website. Over het algemeen wordt dit gedaan door de bestanden te downloaden van de oude server of provider en te uploaden naar de nieuwe. Dit wordt vaak gedaan met een FTP-programma.

MySQL Database

Het verhuizen van een website door alleen de bestanden te verhuizen, is vaak niet genoeg. Veel websites hebben ook een MySQL database. Deze dient ook verhuisd te worden. Dit wordt vaak gedaan via phpMyAdmin. Na het verhuizen van een MySQL database dien je vaak nog de configuratie bestanden van je script te wijzigen, dit verschilt per script. Informatie hierover vind je in de documentatie van je script.


Je kunt een kijkje nemen bij dit artikel om te zien hoe je je website via FTP kunt uploaden, of lees dit artikel eens voor meer informatie over een MySQL database verhuizen.


Webmasterservice

Kom je er niet uit of wil je liever dat wij het voor je uitvoeren? Neem dan contact op met onze webmasterservice.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren