Gratis website verhuisservice bij Versio

Gewijzigd op Fri, 11 Aug 2023 om 12:56 PM

Bij aanschaf van webhosting en reseller hosting pakket, kun je ook gebruikmaken van onze gratis website verhuisservice. Deze service is inbegrepen bij pakketten vanaf het Complete pakket, en daarmee niet geldig bij Basic en Start pakketten. De verhuisservice is geldig tot en met 15 dagen na de aanschaf van jouw nieuwe hosting pakket bij Versio.

Inhoudsopgave

Let op: De verhuisservice geldt niet op pakketten afgenomen met een actie tarief. Wij kunnen in dat geval de migratie uitvoeren op basis van ons uurtarief van €60 ex. BTW per uur.

Wat houdt de verhuisservice in?

De gratis verhuisservice houdt in dat wij je bestaande website(s) gratis verhuizen vanaf je vorige hosting provider naar Versio. Wij zetten je websitebestanden, eventuele MySQL databases, e-mailadressen en bijbehorende e-mails over naar je webhosting of reseller hosting pakket bij Versio. Het aantal dagen dat je gebruik kunt maken van deze service is tot en met 15 dagen na de aanschaf van jouw nieuwe hosting pakket bij Versio.


Van tevoren bekijken we welke data we voor je kunnen verhuizen. Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is om e-mailadressen en bijbehorende e-mails mee te verhuizen. Dit is afhankelijk van bij welke hostingprovider je nu zit. Wij informeren je hier uiteraard over en bieden alternatieve methodes aan om de e-mailadressen en bijbehorende e-mails toch te kunnen verhuizen.


Wil je ook een domein verhuizen? Dit kun je zelf in gang zetten via onze website. Wanneer je ons de verhuiscode verstrekt kunnen wij dit ook voor je in gang zetten. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het verhuizen van een domeinnaam naar Versio. Dit is afhankelijk van de domeinextensie die je wilt verhuizen. Je vindt de domeinnaamtarieven op deze pagina. Vervolgens kun je hier een extensie aanklikken.

Hoe werkt het?

Om je website door ons te laten verhuizen dien je een helpdesk ticket aan te maken. Dit kan door een e-mail te sturen naar verhuisservice@versio.nl. Vermeld daarbij de volgende informatie:


 • Welke website(s) wil je verhuizen naar Versio?
 • Naar welk webhosting of reseller hosting pakket bij Versio wil je de websites verhuizen?
 • Wil je ook dat wij je e-mails en e-mailadressen meeverhuizen?
 • Stuur de logingegevens van het controlepaneel bij je huidige hostingprovider mee.
 • De FTP gegevens bij de huidige provider.
 • Als dit een WordPress, Joomla, Prestashop, Magento of ander CMS betreft graag ook de logins meezenden van de backend op admin level, zodat de website na overzetten getest kan worden door een van onze medewerkers.
 • Als je wilt dat wij de domeinnaam of de domeinnamen ook verhuizen voor je, stuur dan ook de benodigde verhuiscode(s) mee.
 • Als je niet wilt dat wij de domeinnaam verhuizen, stuur ons dan de logingegevens van het controlepaneel waar wij de nameservers van de domeinnaam kunnen wijzigen. Indien je zelf de nameservers wilt wijzigen, houd er dan rekening mee dat wij van tevoren geen tijdstip kunnen geven wanneer de websiteverhuizing afgerond zal worden.
 • Let op: zet niet zelf het domein over voordat wij de verhuizing van de files hebben doorgevoerd. Sommige hostingleveranciers staan geen externe domeinen toe. Mocht er dan iets misgaan, kunnen wij het domein niet meer terugkoppelen aan de oude hosting.


Heb je geen recht meer op de gratis verhuisservice van je website omdat de periode na aanschaf van jouw pakket is verstreken? Dan kunnen wij je websites alsnog verhuizen naar Versio voor €60 exclusief BTW per uur. Wij brengen minimaal 1 uur in rekening en ronden naar boven af op hele uren.


Aanvullende voorwaarden


 • Maak je bij jouw huidige hostingpartij geen gebruik van DirectAdmin? Dan kunnen we de mail handmatig migreren. Afhankelijk van jouw situatie kunnen we bepalen of hier kosten aan verbonden zijn. Hier informeren we je uiteraard vooraf over.
 • De gratis verhuisservice geldt niet voor interne verhuizingen of bij een upgrade.
 • De gratis verhuisservice geldt niet voor pakketten afgenomen met een actietarief.
 • De gratis verhuisservice geldt enkel voor hosting pakketten vastgelegd met een minimale periode van 12 maanden.
 • De gratis verhuisservice geldt voor 1 website + email. Mocht het gaan om meerdere servers of meerdere websites dan kunnen we hiervoor een passend aanbod doen. Neem hiervoor contact op met verhuisservice@versio.nl.
 • Een migratie naar een VPS kunnen wij kosteloos uitvoeren mits deze afgenomen is voor minimaal 3 maanden, inclusief supportcontract. De huidige pakketstructuur nemen we over. Zonder supportcontract rekenen wij een uurtarief. Neem contact op om dit te bespreken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren