Domeinnaamextensies bij Versio

Gewijzigd op Di, 21 Mei om 12:14 PM

Je kunt bij Versio een domeinnaam registeren. Bij een domeinnaam heb je keuze uit meerdere extensies. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inhoudsopgave


Inleiding

Wanneer je een domeinnaam wilt registreren heb je de keuze uit verschillende extensies. Dit is het gedeelte achter de punt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een .nl-adres of een .com-adres. Denk goed na welke extensie het beste bij jouw website past. De kosten van een domeinnaamregistratie verschillen per extensie. Check of jouw favoriete .nl-domeinnaam nog beschikbaar is in onze domeinnaamchecker. Hier zie je ook gelijk de prijs staan.

.nl extensie

Voor een Nederlandstalige website voor een Nederlands publiek kies je voor de .nl-extensie. In Nederland is dit ook de populairste extensie. Daarnaast is het ook de goedkoopste manier om je domeinnaam bij Versio te registreren.


.be extensie

Zit jouw doelgroep in Belgiƫ? Kies dan voor een .be extensie. Je kunt natuurlijk ook meerder varianten van dezelfde domeinnaam vastleggen.

.com extensie

Een .com-domeinnaam is geschikt voor een groot internationaal publiek. Deze extensie is wereldwijd ook het meest gebruikt. Oorspronkelijk is dit bedoeld voor commerciƫle bedrijven maar iedereen mag deze domeinnaam registeren.

Overige extensies: .shop, .org, .net, .eu, etc.

Er zijn vooral de laatste jaren heel veel generieke domeinnamen bijgekomen. Daarmee kun je vaak je domeinnaam helemaal toespitsen op jouw branche of doelgroep. Zo heb je bijvoorbeeld .shop of .sport of .fun. Controleer welke er beschikbaar zijn op onze website.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren