Verschillende domeinnaam extensies bij QDC

Gewijzigd op Tue, 21 May 2024 om 12:03 PM

Je kunt bij QDC een domeinnaam registeren. Een domeinnaam kan verschillende soorten extensies hebben. Dit wordt bepaald door meerdere factoren. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een extensie wordt ook wel TLD genoemd. Dat is een afkorting van Top Level Domain. Voor de werking van de domeinnaam is er geen verschil welke extensie het heeft. De extensie van een domeinnaam is vaak het land waar de domeinnaam is uitgegeven. Zoals .nl voor Nederland en .be voor België. 

Gebruik van extensies

Een extensie is onderdeel van je identiteit. Je past deze aan afhankelijk van je doelgroep. Een .nl-domeinnaam is geschikt als je alleen Nederlandse bezoekers hebt; een .com-domein is beter voor een internationaal publiek. Domeinnamen zoals .com of .org zijn bekend als generieke domeinnamen. Deze zijn niet gerelateerd aan een land. Zo is bijvoorbeeld .org bedoeld voor non-profit organisaties. 

Nieuwe TLDs

De laatste paar jaren zijn er veel verschillende nieuwe extensies bijgekomen. Er is bijvoorbeeld een .shop of een .green om nog beter op je branche of doelgroep aan te laten sluiten. Ook steden en regio’s hebben mogen extensies uitgeven. Zo heeft de stad Amsterdam de extensie .amsterdam en Friesland de extensie .frl.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren