Vier redenen om voor een .nl domein bij Versio te kiezen

Gewijzigd op Do, 24 Aug, 2023 om 4:52 PM

Je wilt een domeinnaam registreren, maar welke extensie kies je? Bij het registreren van een domeinnaam heb je de keuze uit tientallen verschillende extensies. De extensie is het gedeelte achter de ‘punt’. Je hebt verschillende opties, zoals .nl, .be of .com. Hoe maak je de juiste keuze?


Het is belangrijk dat jouw domeinnaam past bij wat jij wilt uitstralen met jouw website. Wanneer je een Nederlandse website start, dan is het een logische keuze om voor het .nl domein te kiezen. Een .nl domein is een betrouwbaar, Nederlands adres. Hieronder geven we je vier redenen waarom je voor een .nl domeinnaam kunt kiezen.


Inhoudsopgave

  1. Positieve associaties
  2. Hogere zoekmachine resultaten
  3. Conversie verhogend
  4. Een veilig domein


1. Positieve associaties

Uit onderzoek van SIDN blijkt dat Nederlanders positieve associaties hebben bij websites met het .nl domein. Zo wordt het .nl domein geassocieerd met ‘vertrouwen’ en linken Nederlanders het .nl domein aan succesvolle websites, zoals ‘marktplaats.nl’. Daarnaast worden .nl websites als ‘veilig’ gezien.


2. Hogere zoekmachine resultaten

Wanneer je een website gaat starten met jouw domein, dan wil je dat jouw website goed vindbaar is op het internet. Een goede domeinnaam kan de vindbaarheid van jouw website verbeteren.


Wanneer we kijken naar Nederland, dan worden websites die eindigen op .nl beter getoond in de zoekmachine resultaten dan andere domeinextensies. Dit komt mede doordat Nederlandse zoekers eerder klikken op een website met een .nl domeinnaam, dan op websites die eindigen op een andere extensie. Een .nl domein kan daarom leiden tot een hogere ranking van jouw website in Nederland. Focust jouw website zich op Nederland? Dan is het verstandig een .nl domeinnaam te kiezen.


3. Conversie verhogend

Ga je aan de slag met een webshop? Dan kan het kiezen voor een .nl domeinnaam ook conversie verhogend voor jouw webshop werken. Nederlandse online shoppers doen hun aankoop namelijk het liefst bij een .nl webshop. Maar liefst 80% kiest voor een .nl webshop, in plaats van een webshop met een andere extensie.


Daarnaast associëren Nederlandse online shoppers een .nl domein met de termen ‘vertrouwd’, ‘betrouwbaar’ en ‘veilig’. Doordat de webshop hierdoor eerder vertrouwd aanvoelt, is de drempel tot conversie lager. Kiezen voor de .nl extensie kan dus conversie verhogend voor je webshop werken.


4. Een veilig domein

Het initiatief abuse204.nl werkt samen om .nl domeinen veilig te houden. Zo worden fake websites & webshops, phishing en verspreiders van malware verminderd. Uit onderzoek is gebleken dat, door dit initiatief, de kans op misbruik vanaf een .nl website kleiner is dan vanaf een andere domeinextensie.


Jouw eigen domeinnaam registreren? Registreer hem hier.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren