Domeinnaam wegverhuizen bij QDC

Gewijzigd op Vr, 2 Aug om 12:14 PM

Als je een domeinnaam hebt bij ons kun je die verhuizen naar een andere provider. Daarvoor vraag je bij ons een verhuiscode op. In dit artikel vertellen we er meer over.


Inhoudsopgave


Lopend abonnement

Het abonnement op de domeinnaam wordt automatisch beëindigd zodra de domeinnaam niet meer onder ons beheer valt. Er geldt wel een opzegtermijn van een maand. Na deze termijn wordt je overeenkomst weer voor een jaar verlengd.

Controleer dus van te voren wanneer je domeinnaam afloopt en zeg tijdig op. Zorg wel dat je eventuele migratie van de website voor die tijd hebt gedaan.


Gekoppelde diensten

Als je domeinnaam gekoppeld is aan een hostingpakket dan is deze niet automatisch opgezegd. Controleer van te voren welke diensten gekoppeld zijn aan een domeinnaam. We kunnen deze ook koppelen aan een andere domeinnaam. 


Verificatie

Het opvragen van een verhuiscode mag alleen door de huidige eigenaar gedaan worden. Met de code kan namelijk iedereen de domeinnaam op hun naam zetten. We verifiëren dus streng of dit verzoek echt van jou afkomt. Zelfs met jouw toestemming sturen we nooit een verhuiscode naar een extern mailadres en geven dit nooit telefonisch door.


Uitzonderingen

Niet alle domeinnamen werken met verhuiscode. Bijvoorbeeld voor .uk-domeinnamen werkt een verhuizing anders. De nieuwe provider heeft een Registrar TAG. Deze tag kun je aan ons doorgeven. Sommige andere domeinnamen doen vragen een bevestiging per mail. Je kunt hiervoor contact opnemen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren