Domeinnaam bij QDC anoniem registreren

Gewijzigd op Di, 9 Jul om 10:53 AM

Het is niet mogelijk om een domeinnaam anoniem te registeren. De houdergegevens van een domeinnaam zijn altijd via de database van de registrerende instantie (de registry) opvraagbaar. Je kunt wel zorgen dat deze gegevens niet voor iedereen inzichtelijk zijn. In dit artikel vertellen we er meer over.


Inhoudsopgave


Inleiding

Jouw gegevens worden opgeslagen in de whois. Deze gegevens mogen niet gebruikt worden door derden. Je kunt dus bijvoorbeeld geen reclame ontvangen via de contactgegevens in de whois. Door de AVG zijn de persoonsgegevens van natuurlijke personen afgeschermd voor de openbare whois.


Nederlandse domeinnamen

In de openbare whois van de .nl-domeinen kan iedereen wel de juridische houder zien als dit geen natuurlijk persoon is. De bijbehorende adresgegevens en telefoon- en persoonsgegevens zijn afgeschermd. Alleen het e-mailadres wordt weergegeven. Deze afgeschermde gegevens zijn niet publiekelijk te achterhalen. Als een domeinnaamhouder een natuurlijk persoon is worden alle gegevens afgeschermd.


Europese domeinnamen

Er geldt een uitzondering voor .EU en .BE domeinnamen. Als je een .EU of .BE domeinnaam registreert op naam van een natuurlijk persoon dan wordt alleen het e-mailadres weergegeven. De houder zelf en de bijbehorende adresgegevens zijn afgeschermd. Als een ander rechtspersoon (bijvoorbeeld een onderneming, een stichting, een vereniging etc.) als houder wordt opgegeven dan worden wel alle adresgegevens weergegeven in de publieke WHOIS. Bovendien wordt dan ook de domeinnaamhouder en de bijbehorende contactpersoon weergegeven.


Domeinnamen met co.uk.

Ook voor .CO.UK, .ORG.UK en .UK domeinnamen is er een mogelijkheid tot afschermen van persoonsgegevens. Wanneer een .UK domeinnaam wordt geregistreerd op naam van een natuurlijk persoon dan kunnen op aanvraag de persoonsgegevens afgeschermd worden. Dit kun je aan QDC doorgeven. Ook voor .UK domeinnamen geldt dat het niet mogelijk is om de adresgegevens af te schermen, als de domeinnaamhouder geen natuurlijk persoon is.


Contact

Twijfel je ergens over of heb je een vraag over een specifiek type domeinnaam? Neem dan gerust even contact op.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren