Eigenaar van een domeinnaam bij QDC

Gewijzigd op Di, 9 Jul om 10:35 AM

Als je een domeinnaam hebt bij QDC ben jij daar de eigenaar van. Dit eigenaarschap is wel in combinatie met een aantal voorwaarden. In dit artikel vertellen we er meer over.


Inhoudsopgave


Inleiding

De eigenaar van een domeinnaam is diegene die vermeld staat als registrant (of domeinnaamhouder) in de WHOIS. Dit kan een natuurlijk persoon of een ander rechtspersoon zijn. Deze juridische houder van de domeinnaam (de eigenaar van de domeinnaam) moet altijd bekend te zijn bij de betreffende registry. 


Houdergegevens

Als een domeinnaam bij QDC is geregistreerd staat deze op naam van de houder. Deze gegevens vul je in als je de domeinnaam bij ons registreert. Deze kunnen afwijken van je klantgegevens bij QDC. Zorg dat je deze informatie zorgvuldig hebt ingevuld; aan het aanpassen er van zijn kosten verbonden.  

NB: De facturatie van de domeinnamen gaat altijd voor de klant. Ook als de domeinnaam houder iemand anders is. 


Incorrecte gegevens

De gegevens van de domeinnaamhouder kunnen achteraf worden aangepast. Als het gaat om een adreswijziging of een wijziging van een contactpersoon dan kan dat per mail. Deze aanpassingen zijn voor de meeste domeinnamen gratis. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Wij bespreken dit altijd van te voren voordat we de wijziging doorvoeren.


Als de eigenaar van een domeinnaam aangepast moet worden, voeren we een houderwijziging door. Deze wijziging vragen wij aan bij de registry van de domeinnaam. Voor een houderwijziging hebben wij een akkoord van beide partijen nodig. Dit zijn dus de oude domeinnaamhouder en de nieuwe domeinnaamhouder. De oude eigenaar geeft met hun akkoord aan dat ze afzien van de rechten voor de domeinnaam. De nieuwe eigenaar geeft aan dat ze de verplichtingen van de domeinnaam op zich nemen. Daarnaast gaat de nieuwe eigenaar akkoord met eventuele aanvullende voorwaarden.


Gegevens afschermen

Als je een domeinnaam registreert geef je jouw persoonlijke gegevens door aan de registry. Deze gegevens waren voorheen publiek inzichtelijk via de whois. Door de AVG zijn jouw gegevens als particulier niet meer in te zien. Als je de domeinnaam op naam van je bedrijf zet is dit nog wel terug te vinden. Als je deze gegevens ook wil afschermen neem dan contact met ons op.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren