Een domeinnaam overnemen bij Versio

Gewijzigd op Do, 11 Jul om 2:43 PM

Je kunt een domeinnaam registeren op onze website. Als deze nog vrij is kun je de domeinnaam direct vastleggen. Staat de domeinnaam al op naam van iemand anders dan kun je deze overnemen. In dit artikel vertellen we hier meer over.


Inhoudsopgave

  1. Zoek het domein online
  2. Gegevens van de eigenaar
  3. Contact opnemen
  4. Afspraak met de eigenaar
  5. De kosten van een domeinnaam
  6. Het domein verhuizen


1. Zoek het domein online

Als een domeinnaam bezet is kun je eerst kijken of deze gebruikt wordt. Draait er een website op dit domein? Of staat het momenteel alleen geparkeerd? Zo kun je een inschatting maken of de eigenaar deze misschien van de hand wil doen.


2. Gegevens van de eigenaar

Om contact op te nemen met de huidige eigenaar heb je gegevens van hen nodig. Je kunt elke domeinnaam opzoeken in de whois. Vaak staan hier geen persoonlijke gegevens in maar die van de registrar van het domein. Je kunt dan contact opnemen met hen.


3. Contact opnemen

Stuur een bericht naar de partij waar de domeinnaam gehost is. In verband met privacy wetgeving zullen zij je geen contactgegevens van hun klant geven; maar ze kunnen wel een bericht van jou doorsturen. De eigenaar van de domeinnaam kan dan vervolgens hierop reageren.


4. Afspraak met de eigenaar

Je kunt met de huidige eigenaar onderhandelen over het overnemen van de domeinnaam. Het hostingbedrijf of registrar is hier geen partij in. Zij zijn verplicht jouw bericht aan hun klant over te brengen; maar het is niet hun verantwoordelijk of de eigenaar hier op reageert of interesse heeft in jouw voorstel. 


5. De kosten van een domeinnaam

De huidige eigenaar bepaald wat ze voor de domeinnaam vragen. Hoeveel dat is kan sterk verschillen. Een domeinnaam meet veel commerciƫle waarde zal uiteraard meer waard zijn dan het gemiddelde. Op deze website kun je de historie inzien van domeinnaamprijzen.


6. Het domein verhuizen

Als je met een verkoper een overeenkomst hebt bereikt kun je de domeinnaam naar jouw account verhuizen. Het enige wat je hier voor nodig hebt is de verhuiscode. Zodra je deze hebt kun je een bestelling plaatsen en de code invoeren om de overname definitief te maken. De domeinnaam komt dan op jouw naam te staan.




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren