Houdergegevens aanpassen bij PCextreme

Gewijzigd op Ma, 1 Jul om 12:28 PM

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd zijn er gegevens van jouw opgeslagen. Deze WHOIS-gegevens zijn verplicht en worden bij de registratie en verhuizing van je domeinnaam toegevoegd. Je kunt deze gegevens altijd aanpassen. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

De houder van een domeinnaam is de rechtmatige eigenaar en kan zowel een persoon als een bedrijf zijn. Wie of welk bedrijf de houder is staat vermeld in de houdergegevens van een domeinnaam. Deze gegevens zijn deels openbaar via de whois. Jouw persoonlijke gegevens zijn altijd beschermd.

Gegevens

De WHOIS-gegevens bevatten informatie over de houder (de eigenaar) en het administratieve en technische contact van een domeinnaam. De administratieve en technische contactgegevens kunnen gebruikt worden om contact op te nemen met de beheerder. De beheerder kan tegelijkertijd ook de houder zijn. Maar het komt vaak genoeg voor dat de houder een ander persoon of bedrijf is.

De administratieve en technische contactpersonen van een domeinnaam zijn publiekelijk inzichtelijk door een WHOIS zoekopdracht uit te voeren. De houdergegevens zijn daarentegen in verband met privacywetgeving (AVG) afgeschermd.

Up to date

Het is belangrijk dat de houdergegevens correct en up-to-date zijn. Anders kan het domein door het bijbehorende register geschorst of zelfs opgezegd worden. Je voorkomt ook verwarring over het eigendom bij mogelijke geschillen over een domeinnaam.

Aanpassen

In het controlepaneel kun je voor alle domeinnamen die je bij PCextreme geregistreerd hebt de houdergegevens inzien.

1. Ga naar het kopje Products & Services;
  2. Klik links op het tabblad Domains;
  3. Kies in het submenu voor Domain names.

Je ziet nu een overzicht van alle geregistreerde domeinen. Je vind hier

• Status van de houder (owner)
  • de verleng datum (renewal date)
  • of het domein automatisch verlengt moet worden (auto-renewal)

overzichtdomeinen

Whois-contact aanmaken

Om de houdergegevens te wijzigen dien je eerst een WHOIS contact aan te maken zodat je deze kan koppelen aan een domein.

1. Ga naar het controlepaneel;
  2. Kies bovenaan voor het kopje Products & Services;
  3. Klik links op het tabblad Domains;
  4. Ga in het submenu naar Whois contacts;
  5. Klik links op Create whois contact.

1

Vul het formulier in en klik onderaan de pagina op Create Contact.

3

Houdergegevens aanpassen

Om de houdergegevens te wijzigen hebben we in de voorgaande stap een WHOIS contact aangemaakt die je kan koppelen aan het domein. Volg dezelfde stappen om naar Domain names in het menu van je controlepaneel te gaan.

5

Je kunt nu achter het domein op het icoontje met drie puntjes klikken om de opties te tonen. Klik op Edit domain info.

6

Vervolgens kom je op een pagina uit waar je de Owner, Admin, Tech aanpassen. Klik op het vergrootglas achter ieder veld om het aan te passen en sla op met de button Save changes.

Screenshot-from-2020-08-11-09-44-57