Mixed Content bij PCextreme oplossen

Gewijzigd op Ma, 24 Jun om 12:54 PM

Als je een SSL certificaat hebt geactiveerd kan het zijn dat je te maken krijgt met Mixed Content. Dat betekent dat er data op je website die nog niet met https wordt aangeroepen. Vaak zijn dit afbeeldingen. In dit artikel vertellen we hier meer over.


Inhoudsopgave


Inleiding

Als je geen SSL certificaat hebt is je website vaak niet (goed) bereikbaar en wordt deze ook niet goed gevonden in Google. Met SSL zorg je dat je site veilig en toegankelijk is. Je domeinnaam wordt dan opgeroepen met https:// in plaats van http. Je website heeft vaak meerdere interne urls naar specifieke pagina's of objecten op je site. Soms is hierop niet automatisch ook https van toepassing. Je moet dan zorgen dat SSL overal automatisch wordt geforceerd.


WordPress

Maak je gebruik van WordPress? Dan raden wij deze plugin aan: Really Simple SSL. Deze plugin spoort zelf al je links op en past deze aan naar https.


Via htaccess

Je kunt ook handmatig je interne links aanpassen naar https of hiervoor een regel in je htaccess zetten. Voeg deze toe aan je bestand:


<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L] </IfModule>

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren