Mail van Versio extern gebruiken

Gewijzigd op Mon, 29 Apr 2024 om 11:36 AM

Als je nameservers extern staan kun je nog wel gebruik maken van onze mail. Hiervoor moet je wel een aantal zaken aanpassen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Je nameservers staan extern als je een domeinnaam bij ons laat doorverwijzen naar een website op een andere server. Hiervoor heb je de DNS van de domeinnaam aangepast zodat de nameservers niet meer gekoppeld zijn aan de servers van Versio. Je kunt nog wel mail van ons gebruiken als je hiervoor een pakket hebt.

Externe mail

Heb je een domeinnaam en een website bij ons maar staat je mail ergens anders? Dan is deze handleiding niet nodig. Je kunt dan gewoon je website bij ons blijven gebruiken en de mail loopt via bijvoorbeeld Microsoft of Google.

DNS records aanpassen

Als je in de DNS van je domeinnaam andere nameservers hebt ingevuld is je gehele DNS beheer verplaatst naar de partij van de nameservers. Dit is bijvoorbeeld Wix of Cloudflare. Het aanpassen van je DNS bij ons heeft dus geen effect meer.

Als je de mail weer bij Versio wilt hebben voeg je bij de externe partij de onderstaande records in. De helpdesk van deze aanbieder kan je hierbij assisteren.

NaamTypeWaardePrioriteit
leeg of jouwdomein.nlMXmx10.versio.nl10
leeg of jouwdomein.nlMXmx20.versio.nl20
mail of mail.jouwdomein.nlAIP-adres van hostingpakketn.v.t.
leeg of jouwdomein.nlTXTv=spf1 include:spf.versio.nl mx a ~alln.v.t.

Het IP-adres van je hostingpakket, is het IP-adres dat je in Mijn Versio ziet als je bij de DNS-instellingen van je domeinnaam kijkt.