Hoe upload ik mijn website bij Versio via FTP?

Gewijzigd op Fri, 09 Feb 2024 om 04:11 PM

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw website of andere bestanden via FTP kan uploaden.

Stappenplan

• Stap 1: Open je FTP-programma en vul je FTP host, gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze heb je per e-mail ontvangen. De FTP-poort is altijd poort 21.
  • Stap 2: Je ziet nu twee vensters. Het linker venster is je eigen computer, het rechter venster is je webhostingaccount. Let op: dubbelklik in het rechter venster op Domains. Kies hier niet voor public_html, aangezien dat een snelkoppeling is naar het gratis subdomein wat je krijgt bij jouw hostingpakket.

• Stap 3: Dubbelklik in het rechter venster op de domeinnaam waar je naar wilt uploaden.

• Stap 4: Dubbelklik nu op public_html.

• Stap 5: In het linker venster kun je naar een map op jouw eigen computer gaan. Je kunt bestanden en mappen uploaden door deze te slepen naar het rechter venster.