Domeinnamen verhuizen van reseller naar user bij Versio

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 09:48 AM

Het kan zijn dat je domeinen wilt verhuizen van je reseller account op user level naar een user account. Deze kun je aanmaken onder list users op reseller level. In dit artikel kun je lezen hoe je deze websites kunt overzetten.


Let op: om te controleren of de backup niet corrupt is heb je wel Xrar of Winrar nodig. Meer informatie kun je vinden tijdens het lezen van het stappenplan.


Stappenplan

Stap 1: Log in op DirectAdmin met je reseller account.


Stap 2: Ga naar user level en maak een DirectAdmin backup. Klik eerst op een van je domeinen in het overzicht en kies hierna voor Create/Restore Backups.


Stap 3: Vink alles aan en klik op Create backup, zodra je backup klaar is krijg je dit te zien bij Message System in DirectAdmin.


Stap 4: Download de backup naar je PC, dit kun je doen via File Manager in DirectAdmin. Ga dan naar de map Backups en klik op de aangemaakte backup zodat je de backup naar je PC download.


Stap 5: Zodra de backup is gedownload naar je PC open je de backup op je PC. Wanneer je de mappenstructuur te zien krijgt, is je backup in orde. Krijg je een venster te zien met een melding zoals “Winrar: diagnostic messages”, dan is je backup mogelijk corrupt en dien je opnieuw een backup aan te maken en te downloaden.


Stap 6: Kies nu alle domeinen die je wilt verhuizen naar een andere user. Verander de naam van deze domeinen via DirectAdmin op de pagina Domain Administration of Domain setup onder je reseller op user level. Klik hierna op Change a Domain Name en wijzig de naam van het domein, dit kun je bijvoorbeeld wijzigen van example.com naar exampleOLD.com, en klik op change.


Stap 7: Ga nu naar reseller level en maak de user aan op pagina list users waar je de domeinen op wilt toevoegen. Vergeet niet de user voldoende ruimte te geven zodat je de backup kunt uploaden en restoren.


Stap 8: Log nu in via de FTP op de nieuw aangemaakte user. Zodra je bent ingelogd dien je eerst een map aan te maken welke wij backups noemen.


Stap 9: Zodra de map is aangemaakt, plaats je de gedownloade backup vanaf je PC naar de map backups op je FTP en wacht je tot het uploaden klaar is.


Stap 10: Ga hierna weer naar DirectAdmin en login op het account van de nieuw aangemaakte user. Klik op Create/Restore Backups en je zult onderin bij Select a File to Restore de backup vinden die je hebt geupload op de FTP. Klik nu op Select restore options en restore de backup.


Stap 11: Zodra de restore klaar is dien je de domeinen welke je niet op deze user wilt blijven houden nog te verwijderen. Dit kan simpel via Domain Administration of Domain setup en vink de domeinen aan welke je wilt verwijderen en kies voor delete.


Stap 12: Je zult nadien even moeten controleren of de naam van de database nog overeenkomt met diegene vermeld in het config bestand van je website. De username zal verschillen. De naam en user van de nieuwe database zal je zien bij MySQL management in DirectAdmin.


Je bent nu klaar met het overzetten van de websites. Mocht je ergens niet uitkomen, kun je altijd contact opnemen met ons supportteam.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren