MySQL-database verhuizen

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 01:59 PM

In dit artikel leggen we je in een paar stappen uit hoe je een MySQL database kunt verhuizen.

Inhoudsopgave

1. Exporteren van de database
  2. Importeren van de database

Exporteren van de database

Als eerste dien je de database te exporten bij je huidige provider. Dit kun je op meerdere manieren doen. We leggen je uit hoe je dit kunt doen via phpMyAdmin.

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij je oude server/provider. Het adres van phpMyAdmin verschilt nogal per server/provider. Als het je dus niet lukt om in te loggen, kun je contact opnemen met je oude provider en hen vragen naar het adres van phpMyAdmin en de bijbehorende login details. Nadat je bent ingelogd, kun je navigeren naar de desbetreffende database die verhuisd moet worden. Ook dit verschilt per phpMyAdmin installatie.

Exporteer database
Klik bovenaan op exporteren en daarna op start. Je krijgt vervolgens een .SQL bestand die je bij Versio weer kunt gebruiken.

Importeren van de database

Inloggen in phpMyAdmin
Login in phpMyAdmin bij Versio. Je dient eerst wel een MySQL gebruiker en MySQL database hebben aangemaakt bij "MySQL Management" in DirectAdmin. Log in met de gegevens van de MySQL gebruiker die je hebt aangemaakt. De link van phpMyAdmin vind je eveneens in DirectAdmin.

Selecteer database

Nadat je bent ingelogd in phpMyAdmin kun je links op de naam van de database klikken.

Importeer database

Klik bovenaan op importeer. Selecteer hier het .SQL bestand dat je hebt gedownload en klik op start.