Extra domeinnaam toevoegen aan Versio hostingpakket

Gewijzigd op Wo, 24 Apr om 1:02 PM

Als je een hostingpakket bij Versio hebt kun je hier meerdere domeinnamen aan koppelen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Mijn Versio

De eerste stap is het goed instellen van DNS-records.

1. Log in op Mijn Versio;
  2. Klik links in het menu op Domeinnamen;
  3. Kies de domeinnaam die je gaat koppelen;
  4. Je ziet nu de DNS-instellingen staan.

Record toevoegen

DNS records toevoegen

Voeg deze nieuwe DNS records toe:

TypeNaamWaarde
A(leeg)Het IP-adres van je hostingpakket
A* (het sterretje boven de 8)Het IP-adres van je hostingpakket
MX(leeg)mail.jedomein.nl (prioriteit: 10)

Tip: weet je niet wat je IP-adres is? Je vindt het in DirectAdmin (je hostingpakket) onder Systeem info > Site overzicht / statistieken > Account Configuratie

Het aanpassen van DNS-records duurt altijd even voordat het helemaal actief is. Dat kan tussen de 10 minuten en 24 uur duren, afhankelijk van je internetprovider. Werkt het niet meteen, wacht dan nog even af.

Koppelen in DirectAdmin

We kunnen de domeinnaam nu koppelen aan het pakket. Hiervoor gaan we naar DirectAdmin.

1. Log in op DirectAdmin via Mijn Versio
  2. Ga naar Account Manager;
  3. Kies Domain Setup.

Domein aanmaken

Je kunt de standaard instellingen hier laten staan, zodat ieder domein binnen het hostingpakket evenveel rechten en opties heeft.

• Beveiligde SSL verbinding: Geef het nieuwe domein toegang tot SSL-certificaten. Dit is nodig voor een beveiligde verbinding naar de website.
  • CGI toegang: Dit staat standaard uit. Ons advies is om dit laten staan.
  • PHP toegang: Vink dit alleen uit als jouw website geen gebruik maakt van PHP.