Updates voor je WordPress website bij Versio

Gewijzigd op Di, 22 Aug, 2023 om 11:32 AM

Wanneer je een WordPress website hebt kan het zijn dat je bij het inloggen een melding te zien krijgt dat er updates beschikbaar zijn. Veel mensen doen vervolgens niets met deze update meldingen en zien dat hun website gewoon functioneert. Toch adviseert WordPress om je website regelmatig te updaten. Maar waarom zou je dat moeten doen? Dit leggen we graag aan je uit.

Inhoudsopgave

Je website wordt beter gevonden

Gebruikers hebben een sterke voorkeur voor websites die snel laden. Een snelle website is belangrijk voor de klantbeleving en zorgt ervoor dat gebruikers vaker je website zullen bezoeken en langer op je website blijven. Door het updaten van je website worden bugs opgelost die visueel niet zichtbaar zijn. Daarnaast wordt je website beter gerankt door Google als gebruikers sneller de informatie op je website kunnen openen.

Updates zorgen voor een veiligere website

WordPress is een open-source CMS (Content Management Systeem). Doordat het Open Source is, kunnen er sneller zwaktes ontstaan in de veiligheid van de website. De WordPress community zorgt ervoor dat er frequent nieuwe updates beschikbaar zijn. Updates maken je website veiliger. Daarom is het van belang om de updates te laten uitvoeren. Net zoals snelle websites, worden ook veilige websites beter gerankt door Google. Het belangrijkste voor de veiligheid van je website is om te zorgen voor een veilige basis. Dit begint bij de hosting en een veilig wachtwoord.

Plug-ins en updates

WordPress updates zijn noodzakelijk voor de veiligheid en snelheid van je website. Toch kunnen sommige updates ervoor zorgen dat bepaalde plug-ins niet meer werken. Developers van goede plug-ins houden de ontwikkelingen bij en zorgen voor een periodieke update van hun plug-ins. Gebeurt dat niet, dan raden wij je aan om op zoek te gaan naar een andere plug-in. Kijk bijvoorbeeld eens naar de plug-in database. Daar zie je standaard voor welke WordPress-versies de plug-in geschikt is.

Meer features De meest voorkomende reden om te updaten zijn de extra features. De WordPress community is een beweeglijke gemeenschap. Als er bepaalde features zijn die veel worden aangevraagd, dan besluiten ontwikkelaars om daar gehoor aan te geven. Die functionaliteiten zijn vaak handig voor een grote groep gebruikers, dus wellicht ook voor jouw website.

Bij Versio hebben wij speciale WordPress Webhosting. Met deze webhosting pakketten ben je zeker van een uiterst hoge snelheid. Heb je jouw hosting op dit moment ergens anders geregeld? Geen punt. De overstap van je huidige website naar een Versio WordPress website nemen wij je volledig uit handen. Heb je vragen over het bijhouden van je WordPress installatie of ben je benieuwd wat Versio voor jouw WordPress website kan betekenen? Neem dan contact op.