Gelijk aan de slag met SEO bij Versio

Gewijzigd op Di, 22 Aug, 2023 om 3:55 PM

Om zoveel mogelijk verkeer naar je website te genereren, is het van belang dat je website goed vindbaar is. Het hoeft gelukkig niet altijd ingewikkeld te zijn om je website een SEO boost te geven. Lees hieronder verder om te zien hoe je direct aan de slag kunt.

Vier tips om je website een SEO boost te geven

SEO (Search Engine Optimisation), of terwijl zoekmachineoptimalisatie, zorgt ervoor dat jouw website beter scoort in zoekmachines zoals Google. SEO is een complex onderwerp, maar met onderstaande vier tips kun je gelijk aan de slag om een goede basis voor jouw website neer te zetten.

1. Update oude content

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de content op je website altijd up-to-date is. Herschrijf artikelen en werk de teksten op je webpagina's regelmatig bij. Om te achterhalen welke pagina’s een update kunnen gebruiken, kun je de bounce rate controleren. Een hoge bounce rate geeft aan dat veel bezoekers geen interesse hebben in de content van deze pagina of dat de pagina niet aan hun verwachtingen voldoet. Het is dus een goed idee om deze content aan te pakken!

2. Maak gebruik van backlinks

Backlinks zijn linkjes op websites van anderen die verwijzen naar jouw website. Je kunt een backlink zien als een ‘aanbeveling’. Backlinks hebben een positieve invloed op de positie van jouw website in zoekmachines. Het is dus belangrijk om hier goed gebruik van te maken. Hoe meer backlinks jij verzamelt, hoe hoger Google jouw website zal waarderen. Dit komt omdat deze ‘aanbevelingen’ ervoor zorgen dat Google jouw website meer vertrouwt.

3. Beveilig je website

Het beveiligen van je website met een SSL certificaat is een makkelijke en snelle manier om je website te optimaliseren. Google waardeert beveiligde websites namelijk hoger. Je kunt een SSL certificaat herkennen aan de ‘s’ in HTTPS. Wanneer je een website met HTTPS ziet, dan weet je dat deze website beveiligd is. Wil je meer weten over het beveiligen van je website met een SSL certificaat? Lees dan dit artikel.

4. Verbeter de sitespeed

Het is ontzettend belangrijk dat je website snel laadt. Naast dat een trage website zorgt voor een hogere bounce rate, is snelheid ook nog eens een belangrijke ranking factor in Google. Er zijn een aantal aandachtspunten die voor iedere website gelden. Zorg voor een ‘schone’ website, verwijder ongebruikte Javascript en gebruik niet te veel (grote) afbeeldingen. Het toevoegen van veel afbeeldingen kan je website namelijk erg belasten.

Maak je gebruik van een WordPress website? Lees dan dit artikel met tips om je WordPress website te versnellen. Lees hier onze tips voor een Joomla website.

Veel succes met het optimaliseren van jouw website!