Thema installeren in WordPress bij PCextreme

Gewijzigd op Di, 8 Okt om 1:00 PM

Als je een WordPress website hebt kun je hier meerdere thema's voor aanschaffen en installeren. In deze handleiding bespreken we hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een WordPress thema bepaald de de manier waarop je website wordt weergegeven. Wil je je website helemaal een eigen look geven, kun je een van de vele thema's gebruiken die beschikbaar zijn. Er zijn gratis en betaalde thema's die de hele uitstraling van je website veranderen. Via het controlepaneel zijn er veel beschikbaar.

Thema installeren vanuit WordPress

Je kunt een gratis thema downloaden in de catalogus van WordPress. Deze zijn getest en prima te gebruiken. In veel gevallen is er naast een gratis versie ook een premium versie (waarvoor betaald moet worden), met meer functies. Ook zijn er diverse marktplaatsen waar je themes kunt kopen.

Als je een thema of een plugin installeert is het handig om de reviews te lezen. Zorg dat je alleen dingen download en installeert die positieve reviews van andere gebruikers hebben.

Activeren

Als je een thema hebt gekozen kun je deze installeren en vervolgens activeren. Het thema is nu actief en je kunt bekijken hoe je site er nu uitziet. Klik rechtsboven op het huis icoontje en kies voor Site bekijken.

Thema installeren vanaf je PC

Je kunt een thema ook hebben gekocht via een marktplaats of lokaal op je computer hebben staan. Je kunt deze dan importeren in WordPress.

1. Ga naar Weergave in het menu;
  2. Klik op Thema;
  3. Kies voor Nieuwe toevoegen;
  4. Klik op Thema uploaden.

In het nieuwe venster kun je het thema selecteren en daarna activeren.