Tweede domein aan Wordpress koppelen bij PCextreme

Gewijzigd op Wo, 2 Okt om 4:11 PM

Je kunt een Domain pointer toevoegen aan je WordPress pakket. Je website is dan via beide domeinnamen bereikbaar. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Met een Managed WordPress pakket kun je een of meerdere domeinen op deze manier instellen. De hoeveelheid domeinen die je kunt toevoegen is afhankelijk van het type pakket.

Als voorbeeld gebruiken we het domein hetvoorbeelddomein.com als Domain Pointer en het WordPress pakket hetvoorbeelddomein.nl.

DNS instellen

De eerste stap is het instellen van het domein. Hiervoor moet je twee A records en twee AAAA records toevoegen in het nieuwe domein. Het gaat om de volgende 4 records:

DNS_records_WP

De IP-adressen zijn als volgt:

IPv4 185.109.217.184
IPv6 2a05:1500:600:5:1c00:e1ff:fe00:d5c

In dit artikel staat hoe je deze instellingen doet.

DirectAdmin

Log in op DirectAdmin. Je komt op de inlogpagina door 2222 toe te voegen achter je domeinnaam. Dus in het geval van hetvoorbeelddomein is dat https://hetvoorbeelddomein.nl:2222 zijn. Vul hier dus je eigen domeinnaam in. Als je bent ingelogd ga je naar Account Manager en kies je voor Domain Pointer.

domain_pointers

Op de volgende pagina kies je voor Create Domain pointerAls Source Domain vul je het nieuwe domein in. Het Target Domain staat al gericht op je pakket.

new_domain_pointer

SSL certificaat

Als laatste kun je een SSL-certificaat aanvragen voor het nieuwe domein. Je moet hiervoor twee certificaten aanvragen. Voor het domein MET www en ZONDER www. In ons voorbeeld vragen we dus certificaten aan voor hetvoorbeelddomein.com en www.hetvoorbeelddomein.com. Hiervoor gaan we in DirectAdmin naar Account Manager, en vervolgens SSL Certificates.

directadmin_ssl-certificate

Op de volgende pagina kies je voor Free & automatic certificate from Let's Encrypt. Daarna kun je de twee extra certificaten aanvinken. Klik tenslotte onderaan op Save.