Betalingen met Stripe in WordPress bij PCextreme

Gewijzigd op Wo, 2 Okt om 3:57 PM

Als je een webshop opzet in WordPress wil je ook de betalingsmodule goed regelen. Voor een makkelijk betaal provider met een overzichtelijk dashboard adviseren wij Stripe. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Stripe biedt uitgebreide ondersteuning om betalingen uit alle landen te ontvangen vanuit de meest gangbare betaalmethodes. IDEAL zit hierbij inbegrepen, maar ook SEPA, SOFORT, Credit/Debit Card, Bancontact, Apple Pay en meer. Tevens bestaat er een optie om abonnementskosten automatisch in rekening te brengen.

Stripe installeren

Let op: voor je hier mee aan de slag kunt maak je eerst een account aan bij Stripe. Het koppelen van stripe is vervolgens eenvoudig gedaan. Download de app hier en vul de gegevens van je account in.

Koppelen

Als je de plugin voor het eerst opent zie je een bericht zien waarin wordt gevraagd om je account te koppelen. Dit is noodzakelijk om betalingen te ontvangen. Vervolgens zie je bij Betalingen het overzicht van betaalmethodes die geaccepteerd worden:

Je kunt hier de betalingsmethode activeren of deactiveren. Als je Beheren klikt kun je ook instellen welk bericht jouw klant te zien krijgt.