WordPress installeren bij PCextreme

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 11:06 AM

U heeft een nieuw hostingpakket en wilt daarop Wordpress installeren.

In deze handleiding behandelen we alle stappen die u daarvoor moet volgen, zodat u een werkende Wordpress installatie heeft die u kunt gaan ontwikkelen.

Kijk ook naar onze dedicated Wordpress-hosting, ingericht op snelheid en gemak! Klik hier [link] voor meer informatie


U moet voor u deze handleiding gaat volgen een hostingpakket hebben besteld, en de domeinnaam aan uw hostingpakket hebben gekoppeld. U kunt hier eventueel de volgende handleiding voor volgen:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591545-hoe-koppel-ik-mijn-domeinnaam-aan-mijn-webhosting-bundel-

Stap 1: Download Wordpress.


U kunt de nieuwste versie van Wordpress downloaden op deze site: Download Wordpress. U zult nu een .zip bestand downloaden, u kunt deze uitpakken op uw computer. Onthoud waar u dit heeft gedaan, we komen hier later op terug.

Stap 2: Benodigde gegevens verzamelen:


U heeft voor het installeren van Wordpress enkele gegevens nodig, namelijk de inloggegevens voor uw FTP, en de inloggegevens voor uw database.

Deze gegevens vind u in de overview pagina van uw webhosting. Klik hiervoor bovenin op 'Products & Services', en daarna onder het kopje 'Hosting Solutions (new)' kiest u voor 'Webhosting'.

U selecteert dan het pakket dat u wilt beheren, en komt vervolgens op de overview pagina uit.


Database Gegevens:


U kunt op de pagina waar u beland bent de gegevens van de database vinden, of een nieuwe database aanmaken.


Om gegevens van een bestaande database te bekijken klikt u op de Database die u wilt gebruiken. Noteer nu de volgende gegevens:

* De naam van de database. Deze vind u onder het kopje database;
* De hostname;

* De database user;

* Het wachtwoord van de database user. Als u dit wachtwoord niet weet, kunt u deze veranderen door op het slotje achter de gebruikersnaam te klikken.


Om een nieuwe database aan te maken klikt u op de groene knop met 'Add new database'.

U kunt nu zelf de database-naam,- gebruiker en het wachtwoord invullen.

Let erop dat u deze dadelijk nodig heeft.


FTP-Gegevens:


Ga nu terug naar de vorige pagina, de overviewpagina van het webhostingpakket. U kunt hier naar de webspace gaan waar u de Wordpress installatie wilt uploaden, in het geval van dit screenshot ditiseentestdomein.net.
Hier kunt u bij de webspace details de User Details vinden, en bij backend details de backend hostname.
Noteer de Username en het bijbehorend wachtwoord, en noteer de backend hostname
Deze gegevens heeft u dadelijk nodig voor Filezilla.

Een uitgebreidere handleiding voor het verkrijgen van de FTP-gegevens vind u hier: Waar vind ik de FTP en SSH gegevens voor mijn Webhosting pakket?

Stap 3: De Wordpress installatie bestanden uploaden naar uw hostingpakket:


Om de bestanden die u eerder heeft uitgepakt op uw hosting-pakket te zetten, gaan we verbinding maken via een FTP-programma. Voor deze handleiding gaan we gebruik maken van het gratis programma Filezilla. Om verbinding te maken met uw pakket heeft Filezilla de gegevens nodig die we in stap 2 hebben verkregen.


U moet nu de bestanden die u in stap 1 heeft uitgepakt uploaden naar uw hostingpakket. Het gaat om de inhoud van de map 'wordpress'. U kunt controleren of u dit goed heeft gedaan door te kijken of het bestand 'index.php' in de map 'www' staat. Wanneer u deze bestanden in een andere map heeft gezet, kunt u deze het beste verwijderen en opnieuw oploaden.


Als het goed is ziet het Filezilla scherm er nu als volgt uit:


Stap 4: Wordpress Installeren:


U bent nu klaar om uw Wordpress te installeren. U hoeft hiervoor enkel naar uw domein te gaan in uw browser, en u zult begroet worden door het volgende scherm:
Hier vult u de database informatie in die u in stap 2 heeft verzameld. De tableprefix kunt u het beste laten staan, dit is enkel van belang wanneer u meerdere wordpress sites in 1 database wilt onderbrengen. Wanneer u dit gedaan heeft zal de installatie u vertellen dat u een connectie met de database heeft.

U kunt vanaf hier de instellingen die u voor Wordpress wilt toe gaan passen, en de website gaan ontwikkelen.

Als u dit scherm niet te zien krijgt, maar in plaats daarvan de melding 'ERR_NAME_NOT_RESOLVED', heeft u waarschijnlijk het domein niet aan het hostingpakket gekoppeld.
Zie hiervoor het volgende artikel:
Hoe koppel ik mijn domein aan mijn hostingpakket?

Extra stappen voor een betere site:


SSL-activeren:


Voor een wordpress-site adviseren wij de plugin Really Simple SSL te installeren. Deze zorgt ervoor dat al uw bezoekers automatisch worden doorverwezen naar de https:// variant van uw website. U kunt deze installeren vanuit het Dashboard van uw Wordpress-installatie.


Beveiliging:


Voor de beveiliging van uw wordpress-site adviseren wij de plugin Wordfence.

Deze heeft een gratis en een betaalde variant, en u kunt op de pagina van de plugin zien wat deze allemaal voor u kan doen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren