Plugins installeren in WordPress bij PCextreme

Gewijzigd op Ma, 7 Okt om 12:10 PM

Als je een WordPress website hebt dan kun je hier plugins op installeren. In deze handleiding vertellen we je er alles over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Wil je jouw website helemaal eigen maken met meer functionaliteit? Daar kun je plugins voor gebruiken. Met plugins kun je bijvoorbeeld een contactformulier maken, een live feed op je site, automatische updates op social media of een shop module.

Plugins toevoegen

Alle plugins van WordPress vindt je op het WordPress Dashboard. Log in met je beheerdersaccount en kies in het menu voor Plugins.

lS2D5U8MOWhJLAlFp-AmHktwk-FrFJBBhQ

In het volgende scherm kun je plugins vinden. Gebruik de zoekfunctie rechts boven om te zoeken op naam.

BENbfad9kctFMsxgvixQ7_AmXUZUJJRapQ

Plugin installeren

Als voorbeeld gaan we een SMTP-plugin installeren. Hiermee kun je mail verzenden via een mailserver. We zoeken daarom bovenin naar SMTP en vinden de plugin WP-mail-smtp van WP-forms. Als je de plugin gevonden hebt klik je op Nu installeren.

install_plugin

Als de installatie is afgerond klik je op Activeren.

activate_plugin

Deze plugin heeft nu een menu-optie toegevoegd. Daar kun je de plugin beheren.