Tips voor een goede webshop bij Versio

Gewijzigd op Vr, 20 Sep om 2:42 PM

Als je een hostingpakket hebt bij ons kun je ook een webshop hosten. In dit artikel bespreken we hoe je een goede webshop opzet.

Inhoudsopgave

De structuur van jouw webshop moet in orde te zijn. Denk aan de knoppen op logische plekken: zorg ervoor dat de call to action knoppen op prominente plekken staan. Geef je bezoeker niet teveel verschillende knoppen om op te klikken; dat veroorzaakt verwarring. De eerste pagina waar jouw bezoekers op terecht komen moet direct aanspreken. Zo moedig je de bezoeker aan verder te gaan kijken.

Scrollen door de pagina

Gebruikers raken gewend aan scrollen in plaats van klikken. De hoeveelheid knoppen wordt hiermee kleiner. Bekijk eens in hoeverre jij dit kunt toepassen op jouw website. Het voordeel van scrollen is dat het minder moeite kost om meer te ontdekken op jouw website.

Duidelijke huisstijl

Bepaal van tevoren welk thema je wilt aanhouden en laat dit terugkomen op iedere pagina. Daarmee is webshop aantrekkelijk, overzichtelijk en prettig om op rond te kijken.

Kleurthema

Kies een duidelijk kleurthema met minimaal twee kleuren en niet meer dan vier. Als je drie kleuren kiest, kies dan één kleur als hoofdkleur en gebruik de andere twee ondersteunend. Tip: Het is een goed idee om op jouw favoriete websites te kijken naar het kleurgebruik. Kleuren zorgen voor herkenbaarheid en je klanten onthouden snel wat 'jouw' kleuren zijn.

Genoeg ruimte overlaten

Het is van belang voldoende ruimte over te laten op de pagina. Een volgebouwde webshop zal minder goed ontvangen worden. Dit komt omdat mensen maar een beperkt aantal indrukken kan verwerken. Als je website te vol is zien bezoekers door de bomen het bos niet meer.

Tekstblokken en afbeeldingen uitlijnen

Wat ook voor rust en een professionele website zorgt is nette uitlijning. Zorg dat afbeeldingen, kaders en kolommen van een consistent formaat zijn.

Responsive webdesign

Veel online traffic komt van mobiele gebruikers. Als je jouw webshop ontwerpt is het belangrijk om erop te letten dat de lay-out is geoptimaliseerd voor ieder type scherm. Dit is gebruiksvriendelijk en Google geeft je website daardoor ook een hogere score.

Tijd om te beginnen

Er komt veel kijken bij het ontwerpen van jouw webshop. Om jouw shop zo goed mogelijk te maken, raden we tevens aan je verder te verdiepen in webdesign. Jouw website is immers de investering waard. Succes met het ontwerpen van jouw webshop!