Een website maken bij Versio

Gewijzigd op Di, 17 Sep om 3:02 PM

Als je hosting bij ons afneemt kun je een website maken om hierop te hosten. In dit artikel vertellen we je meer over het maken van websites.

Inhoudsopgave

Het doel van je website

Bedenk eerst wat het doel is van jouw website. Gaat het om een privé project of een zakelijke site en wordt het bijvoorbeeld een winkel, blog of een platform. Stel een korte samenvatting op wat er op je website moet komen.

Domeinnaam, extensie en registratie

Als je weet wat je met je site wilt kun je jouw domeinnaam registreren. Kies een korte, duidelijke domeinnaam die uniek maar makkelijk te onthouden is. Zorg dat de extensie (.nl, .com, etc.) aansluit bij de aard en de doelgroep van je site. Je kunt ook meerdere varianten registreren die naar dezelfde site verwijzen.

Webhosting

Uiteraard heb je ook een webhostingpakket nodig. Dit is de ruimte op de server waar je site op komt te staan. Je kunt kiezen voor shared hosting, waarbij je deze server deelt met anderen. Een privé server (VPS hosting) is echter ook een optie. Als je twijfelt kun je klein beginnen: een uitbreiding is snel geregeld.

Beveiliging

Het is belangrijk om jouw website goed te beveiligen. Zorg dat je een SSL certificaat hebt; de meeste browsers blokkeren een site zonder SSL. Bovendien wordt je beter gevonden in Google en straal je vertrouwen uit naar je bezoekers.

Zelf aan de slag

Heb je nog weinig ervaring met een website maken dan is onze Sitebuilder een goede optie voor jou. Zonder veel technische kennis maak je snel een mooie website.

Daarnaast zijn er verschillende platforms waarmee je op eenvoudige wijze een website maakt. Zo’n platform heet een contentmanagement systeem (CMS). Wordpress en Joomla! zijn hier een voorbeeld van.

Beschouw je jezelf als een pro? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan het programmeren slaan met HTML, CSS, Javascript of PHP

Lay-out en huisstijl

Ontwerp je website zodat het aansluit bij je huisstijl. Denk daarbij aan kleurgebruik, vormgeving en schrijfstijl.

De inhoud van je website

Maak content voor je website en let daarbij altijd op de SEO (optimalisatie voor zoekmachines). Als je deze technieken juist inzet kun je meer traffic genereren naar jouw website. Zorg ook dat je website goed functioneert op mobiele telefoons, desktops en tablets. Als je gebruik maakt van Sitebuilder wordt je website automatisch optimaal weergegeven op alle devices.

Publicatie

Als het goed is, heb je nu een beter idee van wat er komt kijken bij het maken van je eigen website. Het hoeft niet moeilijk te zijn; maak het zo simpel of technisch als je zelf wilt. Wanneer je de stappen hierboven hebt gevolgd, ben je er klaar voor online te gaan. Hoog tijd om door te pakken en aan de slag te gaan. Welkom online!