E-mail van Versio toevoegen aan Thunderbird

Gewijzigd op Sun, 10 Mar 2024 om 06:03 PM

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw e-mailaccount toevoegt aan Thunderbird. Voordat je begint is het belangrijk dat je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket. Je domeinnaam dient via internet bereikbaar te zijn. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen. Daarnaast heb je een e-mailaccount nodig om e-mails te kunnen ontvangen en te versturen.

Stap 1: Bovenaan in de menu balk klik je op Bestand > Nieuw > Bestaande e-mailaccount. Indien je de menubalk niet ziet, klik dan op de Alt toets.

Bestaande e-mailaccount selecteren

Stap 2: Vul de gevraagde gegevens in. Naam: vul de naam in voor het account. E-mailadres: vul het mailadres in welke je wilt toevoegen. Wachtwoord: vul het wachtwoord in van dit mailadres.

Accountgegevens invullen

Stap 3: Klik op Handmatig configureren om de rest in te stellen en vul de gevraagde gegevens in.

Bij IMAP:

• Server - mail.axc.nl
  • Poort - 993
  • SSL - SSL/TLS

De rest kun je zo laten staan.

Bij SMTP:

• Server - mail.axc.nl
  • Poort - 465
  • SSL - SSL/TLS

De rest kun je zo laten staan.

Server instellingen invullen

Stap 4: Klik op Opnieuw testen. Als deze goed is gegaan, kun je op Gereed klikken.

Stap 5: Het account is nu toegevoegd en klaar voor gebruik!