E-mail van Versio toevoegen aan Gmail (PC)

Gewijzigd op Sun, 10 Mar 2024 om 06:01 PM

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw e-mailaccount toevoegt aan Gmail via je PC. Voordat je begint is het belangrijk dat je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket. Je hebt hiervoor een e-mailaccount nodig om e-mails te kunnen ontvangen en te versturen.

Stappenplan

Stap 1: Log in op je Gmail account;

Stap 2: Klik op het tandwiel icoontje rechts bovenaan om de instelling opties te openen. Klik op Alle instellingen bekijken;

Alle instellingen bekijken

Stap 3: Ga naar Accounts en import. Kies onder mail verzenden als voor Nog een e-mailadres toevoegen;

Accounts en import

Stap 4: Vul een naam in voor het nieuwe account en het mailadres. Vink de optie beschouwen als alias uit indien je mails wil versturen vanaf dit account en niet je Gmail hoofdaccount;

Beschouwen als alias aanvinken

Stap 5: Vul de gegevens in;

• Bij SMTP server: mail.axc.nl met als Poort 465
  • Gebruikersnaam: het mailadres dat je wil toevoegen
  • Wachtwoord: wachtwoord van dit mailadres
  • Vink Beveiligde verbinding via SSL aan

Stap 6: Klik op account toevoegen;

SMTP-server instellen

Stap 7: Zoek de e-mail met bevestigingscode op en gebruik de code om het toevoegen van account te bevestigen.

Account bevestigen