E-mail van Versio toevoegen aan Gmail (Android)

Gewijzigd op Sun, 10 Mar 2024 om 05:58 PM

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw e-mailaccount toevoegt aan Gmail via je Android telefoon. In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je dit doet. Voordat je begint is het belangrijk dat je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket. Je domeinnaam dient via internet bereikbaar te zijn. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen. Daarnaast heb je een e-mailaccount nodig om e-mails te kunnen ontvangen en te versturen.

Stap 1: Open de Gmail app op je telefoon en klik op de drie horizontale strepen. Deze kun je links bovenin vinden. Kies in dit menu voor instellingen;

Instellingen knop

Stap 2: Klik op account toevoegen;

Stap 3: Klik op overig;

Overig knop

Stap 4: Vul het mailadres in dat je wilt toevoegen;

E-mailadres invullen

Stap 5: Klik op Handmatig Instellen en kies het type account dat je wilt gebruiken (wij raden IMAP aan);

Type account

Stap 6: Vul hierna het wachtwoord in van het mailadres en klik op volgende;

Stap 7: Pas de server aan naar mail.axc.nl en klik op volgende;

Inkomende server instellingen

Stap 8: Pas deze voor de uitgaande server ook aan naar mail.axc.nl;

Uitgaande server instellingen

Stap 9: Stel de synchronisatiefrequentie die jij wilt, en vink de opties uit waarvan je geen gebruik wilt maken. Klik op volgende;

Stap 10: Vul de naam in van het account en klik op volgende;

Account ingesteld

Stap 11: Het account is nu toegevoegd en klaar voor gebruik.

Mocht de mail niet werken, dan kun je de server instellingen checken. Hiervoor klik je opnieuw op de drie strepen linksboven, en ga naar instellingen. Klik op het betreffende mailaccount en ga naar serverinstellingen > instellingen inkomende/uitgaande e-mail.

Controleren instellingen

Controleer de instellingen.

Uitgaande mail

• Server: mail.axc.nl
  • Poort: 465
  • Beveiligingstype: SSL/TLS

Inkomende mail

• Server: mail.axc.nl
  • Poort: 993
  • Beveiligingstype: SSL/TLS