Hoe voeg ik een e-mail account van Versio toe op een Android toestel

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 03:25 PM

Je kunt je e-mailaccount eenvoudig toevoegen op een Android apparaat. In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je dit doet. Voordat je begint is het belangrijk dat je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket. Je domeinnaam dient via internet bereikbaar te zijn. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen. Daarnaast heb je een e-mailaccount nodig om e-mails te kunnen ontvangen en te versturen.

E-mail instellen op een Android telefoon of tablet

De weergave en benamingen van opties kunnen verschillen per apparaat. Het kan daarom zijn dat de instellingen niet geheel overeenkomen met het besturingssysteem dat jij gebruikt. Indien je een eigen VPS of Mail & Spam filter bij ons afneemt, bekijk dan hier de juiste poortinstellingen.

Stap 1: Zoek op je toestel naar de standaard e-mailapplicatie. Open de applicatie.

Stap 2: Druk op de knop “nieuw account toevoegen” om handmatig een e-mailadres te kunnen opgeven.

Stap 3: Geef je volledige e-mailadres en wachtwoord op welke je hebt aangemaakt in DirectAdmin. Druk op de knop “handmatig instellen” linksonder.

Stap 4: Nu kun je kiezen om een POP, IMAP of Microsoft Exchange account in te stellen. Kies hier voor IMAP.

Stap 5: Zorg dat je bij “account” bij e-mailadres én bij gebruikersnaam het volledige e-mailadres invult.

Stap 6: Bij “inkomende/IMAP server” geef je de inkomende server "mail.versio.nl" op en kies je voor poort 993. Hierna kun je naar beneden scrollen op je toestel om de uitgaande server instellingen te configureren.

Stap 7: Vul bij “uitgaande server” de server "mail.versio.nl" in met poort 465. Bij “verificatie vereist voor verzenden van e-mail” vink je de box aan om dit te gebruiken bij het versturen van een e-mail. Bij gebruikersnaam dien je opnieuw het volledige e-mailadres op te geven. Klik hierna op “volgende”.

Stap 8: Je hebt nu succesvol een e-mailaccount toegevoegd aan je Android apparaat.

Hier vind je compleet overzicht van alle serverinstellingen:

Inkomende server:

• IMAP server: mail.versio.nl
  • IMAP poort: 993
  • SSL Aan
  • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld bij het aanmaken van jouw e-mailadres

• POP server: mail.versio.nl
  • POP poort: 995
  • SSL Aan
  • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld bij het aanmaken van jouw e-mailadres

Let op: POP download de mail van de server en verwijderd deze. De mail wordt dus enkel lokaal opgeslagen.

Als je de mail beheert op meerdere apparaten dan is het verstandig om IMAP te gebruiken.

Uitgaande server:

• SMTP server: mail.versio.nl
  • SMTP poort: 465
  • Authenticatie voor SMTP is vereist
  • SSL Aan
  • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld bij het aanmaken van jouw e-mailadres