Een professioneel e-mailadres; 3 tips van Versio

Gewijzigd op Di, 15 Aug, 2023 om 2:13 PM

Er zijn diverse redenen voor het aanmaken van een uniek e-mailadres. Het is een goed idee om een professioneel e-mailadres te gebruiken. Niet alleen wanneer je een online business hebt, maar bijvoorbeeld ook voor een sollicitatie. We geven je een aantal tips voor een goede e-mail en leggen je uit hoe je een professioneel e-mailadres aanmaakt.

InhoudsopgaveTip 1: Bedenk een passende domeinnaam

De domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je e-mailadres. Dit vormt het gedeelte achter de @. Je vervangt bijvoorbeeld 'hotmail' of 'gmail' voor jouw domeinnaam. Wanneer je al een domeinnaam hebt, kun je deze uiteraard gebruiken voor je e-mailadres.


Twijfel je nog over jouw ideale domeinnaam? Het is handig om in je achterhoofd te houden dat je e-mailadres vaak geschreven zal worden. Vermijd daarom leestekens en houd het kort maar krachtig.

Tip 2: Kies voor een .nl domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam registreert, kun je ook de extensie kiezen. Dit is het gedeelte achter de punt, bijvoorbeeld .nl of .com.


Uit onderzoek van SIDN blijkt dat 56% van consumenten een .nl e-mailadres het meest professioneel over vinden komen. Daarom is het aan te raden deze extensie te kiezen. Deze extensie bieden we voordelig aan. Jouw domeinnaam registreren regel je binnen een minuut.

Tip 3: Maak diverse e-mailadressen aan

Je kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken, welke je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Voorbeelden van professionele e-mailadressen zijn contact@domeinnaam.nl, info@domeinnaam.nl of voornaam@domeinnaam.nl.


Daarnaast kun je een apart e-mailadres aanmaken waar je bijvoorbeeld reclame naar stuurt. Zo kun je spam zo goed mogelijk buiten de deur houden. De rest van de spam vangt het spamfilter voor je op. Op die manier blijven jouw e-mailadressen overzichtelijk.

Professionele e-mail met de Mail en Spam service

Wanneer je weet welke e-mailadressen jij wilt hebben, kun je deze gaan aanmaken! Dit doe je eenvoudig door je gewilde domeinnaam op te zoeken in onze domeinnaam check.


Na het selecteren van je domeinnaam, kies je voor Mail & Spam. De stappen voor het instellen van jouw professionele e-mail bekijk je in deze how-to video.


Succes met het instellen van jouw professionele e-mailadres!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren