Whitelabel nameservers aanmaken bij Versio

Gewijzigd op Di, 24 Sep om 1:58 PM

Als je reseller bent wil je misschien je eigen nameservers aanmaken. Dat kan. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet. 


Inhoudsopgave


Inleiding

Een NS-record is een type DNS-record dat wordt gebruikt om een hostnaam aan een specifieke nameserver te koppelen. NS-records kunnen ook worden gebruikt om subdomeinen te maken. Een voorbeeld hiervan is een subdomein dat wordt gebruikt voor een e-maildienst. 

Na het uitvoeren van een DNS of nameserver wijziging is er een wachttijd van maximaal 24 uur. Alle DNS en nameserver wijzigingen zijn real-time maar het kan echter 24 uur duren voordat de wijziging het gehele internet over is gegaan. Hier heeft Versio geen invloed op.


NS-records 

NS-records zijn essentieel voor het correct configureren van een domeinnaam. Deze records stellen een verzameling servers aan die verantwoordelijk zijn voor het vertalen van een domeinnaam naar het IP-adres dat door de server wordt gebruikt. Dit betekent dat als een website wordt bezocht, de browser het NS-record raadpleegt voor het IP-adres dat nodig is om verbinding te maken met de server. Als deze records niet correct worden ingesteld, kan een website niet worden geopend.


Nameservers aanmaken

Om nameservers aan te maken volg je onderstaand stappenplan.


  1. Zorg dat de domeinnaam is gekoppeld aan een dienst;
  2. Log in op Mijn Versio en ga naar de DirectAdmin van je pakket;
  3. Scroll naar beneden en klik op Nameservers;
  4. Selecteer de domeinnaam in het drop-down menu;
  5. Vink Virtual aan en klik op Create.


Alle nieuwe domeinnamen die je dan wilt koppelen aan je reseller account kunnen gebruik maken van deze nameservers. Let er op dat je de nameservers van je hoofddomein niet moet wijzigen.


A-records

Je kunt ook eigen nameservers aanmaken via de A-records van je domeinnaam. Doe dit alleen als je hier zelf voldoende kennis van hebt.  

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren