Mailadres aanmaken en koppelen aan Mail & Spamfilter Versio

Gewijzigd op Thu, 10 Aug 2023 om 11:21 AM

In dit artikel leggen we je uit hoe je een e-mail koppelt aan de Mail & Spamfilter. Daarnaast leggen we in enkele stappen uit hoe je jouw mail kunt aanmaken bij Mail & Spamfilter.

Inhoudsopgave

1. Mailadres koppelen aan de Mail & Spamfilter
  2. Mailadres aanmaken bij de Mail & Spamfilter

Mailadres koppelen aan de Mail & Spamfilter

1. Login in je Versio klantenpaneel. Ga naar mijn producten > Domeinnamen > Overzicht > Klik op het pijltje rechts van het betreffende domein waar je de Mail & Spamfilter hebt geactiveerd;
  2. Zet DNS Beheer op AAN;

3. Je krijgt nu een pop-up melding te zien dat de domeinnaam onbereikbaar zal worden. Klik hier op JA om verder te gaan;
  4. Ga in hetzelfde overzicht naar Mail & Spamfilter;

5. Bij DNS Instellingen, klik je op Klik hier om automatisch de benodigde DNS records aan te maken;

6. Deze records zullen overal verwerkt en werkende zijn na 4 tot 8 uur. Hierna kun je gebruik maken van de Mail & Spamfilter. Dit is hoe de records eruitzien om de Mail & Spamfilter te gebruiken indien je dit handmatig zou willen instellen:

Mailadres aanmaken bij de Mail & Spamfilter

1. Ga in het klantenpaneel naar het overzicht van het domein waarvan de Mail & Spamfilter is ingeschakeld, zoals beschreven in stap 1 van het mailadres koppelen;
  2. Klik op E-mailadres toevoegen. Dit kun je vinden onder Mail & Spamfilter bij E-mailadressen;

3. Vul de gevraagde gegevens in om een mailadres naar keuze aan te maken met het betreffende domein en een wachtwoord. De optie om hierna nog een e-mailadres toe te voegen kun je uitschakelen indien je enkel één e-mailadres wil aanmaken. Klik op E-mailadres toevoegen;

4. Het e-mailadres wordt aangemaakt en staat hierna in het overzicht van e-mailadressen bij de Mail & Spamfilter, en is klaar voor gebruik.