Hoe maak ik een redirect aan bij Versio

Gewijzigd op Fri, 29 Mar 2024 om 01:56 PM

Je kunt bij Versio op twee manieren een redirect aanmaken. Dit gaat via ons klantenpaneel of, als je een hostingpakket hebt, via DirectAdmin. Hieronder lichten we beide opties toe.

Inhoudsopgave

Via je klantomgeving

Login op het klantenpaneel en ga naar mijn producten > domeinnamen > overzicht

1. Klik achter het domein op het pijltje naar rechts;
  2. Zet DNS beheer aan;
  3. Klik op ja;
  4. Klik bij redirections op beheer redirections.

DNS records

Je klikt nu twee keer op redirect aanmaken om twee redirects aan te maken, zodat bezoekers die jouwdomeinnaam.nl of www.jouwdomeinnaam.nl invoeren allebei worden geredirect naar de uiteindelijke url die je gaat instellen. Je ziet twee nieuwe regels. Je stelt nu de redirects in door de velden in te vullen:

redirect records

Aan de linkerkant vul je op de eerste regel www.jouwdomeinnaam.nl in, en op de tweede regel jouwdomeinnaam.nl. Aan de rechterkant vul je in beide vakken de link in waar de bezoekers moeten uitkomen. Na het instellen klik je op opslaan.

Let op: om de redirect te laten werken dient er per redirect een A record aangemaakt te zijn, verwijzend naar 185.182.56.12. Anders zal de redirect niet werken.

De overige records na aanzetten DNS beheer staan op 185.182.56.12, het IP van de DNS server. Indien de website en andere records moeten doorverwijzen naar je webhosting pakket, bijvoorbeeld om de mail nog wel te laten werken van dit domein, dan dien je dit IP in alle overige records aan te passen naar het IP van je hosting pakket. Deze kun je vinden in het klantenpaneel onder mijn producten > webhosting of reseller hosting > overzicht > vergrootglas voor pakket > bekijk gegevens.

Het duurt maximaal 24 uur voordat de redirect overal op het internet verwijst naar de door jou ingestelde link.

Via DirectAdmin

Je kunt ook via DirectAdmin een redirect instellen onder site redirection in DirectAdmin. Login op DirectAdmin en selecteer je domeinnaam. Onder advanced features vind je Site Redirection.

Vul bij local url path het path in wat moet gaan redirecten. Als de gehele domeinnaam ergens heen moet verwijzen vul je alleen / in. Bij redirect type kun je kiezen of het een tijdelijke of permanente redirect is. Bij destination url vul je de domeinnaam in waar jouw eigen domeinnaam heen moet verwijzen. Onderaan deze pagina vind je de redirects welke al zijn aangemaakt.

Directadmin redirect

Als je een redirect instelt via DirectAdmin dan moeten de nameservers van het hostingpakket ingesteld staan op deze domeinnaam. Je kunt hiervoor dit artikel gebruiken.