Beveiliging en privacy voor je Microsoft-producten bij Versio

Gewijzigd op Di, 7 Mei om 2:11 PM

Als je Microsoft 365 hebt wil je dat alles veilig is. We beantwoorden in dit artikel de belangrijkste vragen over veiligheid en privacy.

Inhoudsopgave

Waar staan de servers van Microsoft 365?

Microsoft heeft wereldwijd veel datacenters. Jouw data staat altijd ergens in de EU. Wil je precies weten waar dat is?

1. Log in op het Microsoft portal met een beheerdersaccount;
  2. Ga in de apps naar Beheer;
  3. Klik links in het menu op Instellingen en dan Organisatie;
  4. Kies nu Organisatie profiel en dan Data locatie.

Blijf ik eigenaar van mijn data?

Jij blijft altijd eigenaar van je opgeslagen bestanden. Je kunt je gegevens met je meenemen als je besluit je abonnement op te zeggen.

Wat gebeurt er met mijn mail en bestanden als mijn abonnement verloopt?

Als je abonnement afloopt of als je een licentie verwijderd, wordt de data nog 30 dagen bewaard. Zodra je het abonnement weer verlengd en/of de licentie weer activeert kun je weer bij je mail en bestanden. Na die dertig dagen wordt je data in principe verwijderd. Tot 90 dagen kan dit in noodgevallen nog teruggehaald worden. Meer informatie hierover vind je op de website van Microsoft.

Is mijn data veilig in de cloud?

Microsoft 365 is een streng beveiligde service. Omdat beveiliging nooit af is, monitort en verbetert Microsoft de beveiliging continu, zodat de Microsoft 365 beveiliging veilig blijft. Meer informatie over veiligheid in Microsoft 365 vind je in het Microsoft Trust Center.

Kan ik een back-up opvragen?

Als een bestand of e-mail verwijderd wordt uit Microsoft 365 dan komt dit in de prullenmand. Uit de prullenmand kunnen de items worden hersteld. De termijn dat een verwijderd bestand hersteld kan worden is in de meeste gevallen 93 dagen. Voor verwijderde e-mails is dit 44 dagen.

Meer informatie over het herstellen van bestanden en het herstellen van e-mail vind je op de supportpagina van Microsoft.

Hiernaast maakt Microsoft elke dag een backup van SharePoint Online en bewaart deze backups 14 dagen. Een specifiek bestand uit de gemaakte backup kan niet worden teruggezet. Microsoft kan enkel de gehele SharePoint-site herstellen.