Gedeelde postvakken toevoegen in Microsoft 365 bij Versio

Gewijzigd op Di, 7 Mei om 2:10 PM

Als je mail van Microsoft 365 gebruikt heb je beschikking over gedeelde postvakken. Dit zijn postvakken met een eigen mailbox en uniek mailadres, maar die altijd gekoppeld zijn aan een bestaande gebruiker. Je kunt zo'n postvak ook aan meerdere gebruikers koppelen. In deze handleiding vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Je hebt een licentie nodig om gebruik te kunnen maken van Microsoft 365. Deze licentie koppel je aan een gebruiker. Daarnaast mag je ook gedeelde postvakken aanmaken. Deze zijn gratis en onbeperkt. Ze hebben geen eigen wachtwoord. Om deze postvakken te gebruiken moeten ze gekoppeld zijn een gebruiker met een licentie.

Een gedeeld postvak aanmaken

Wil je een gedeeld postvak aanmaken? Hou dan dit stappenplan er bij:

1. Log in op het Microsoft portal;
  2. Ga naar Beheer;
  3. Klik in het menu links op Teams en groepen > Gedeelde postvakken;
  4. Klik op de button boven de lijst met Een gedeeld postvak toevoegen;
  5. Vul de gegevens in en klik op Wijzigingen opslaan onderaan.

ZTb11cVwlxnaQsqKsWWaLrdJGq_6JvK2zA

Leden toevoegen aan een postvak

Als je een postvak hebt aangemaakt krijg je de mogelijkheid om leden toe te voegen.

gA7JjkqQZc8BGN5YgJtUqEXBxJTEaN7BGw

Het kan ook zijn dat je deze later wilt toevoegen of de leden van het postvak wilt aanpassen. Dan klik je het bewuste postvak aan in de lijst en kies je voor Bewerken onder het kopje Leden.

V65_0tBcx8exkPH7wfcRV-cMGYqaH_yqig

Postvak toevoegen en inzien

Een gedeeld postvak verschijnt automatisch in je mailprogramma zoals Outlook of Apple Mail. Zie je deze niet?

• Wacht dan maximaal een uur: het kan soms even duren voordat de wijziging verwerkt is;
  • Start het mailprogramma even opnieuw op;
  • Dubbel check of je bent ingelogd met de account van de gebruiker die lid is van het postvak;
  • Ga naar https://outlook.office.com en controleer of het postvak daar staat.

Nog altijd geen postvak zichtbaar? Probeer dan eens de uitgebreide handleiding van Microsoft voor het handmatig toevoegen van een gedeelde mailbox.