Inloggen op Microsoft-producten voor gebruikers bij Versio

Gewijzigd op Di, 7 Mei om 2:10 PM

Als je Microsoft 365 afneemt bij ons kun je inloggen in je eigen klantportaal. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inloggen op Microsoft 365

Je kunt op verschillende manieren inloggen in Microsoft (Office) 365;

• In de Office apps zoals Word of Excel;
  • Vanuit de OneDrive app;
  • In web omgeving via het Office portal.

Wachtwoord wijzigen

In de Portal van Microsoft stel je gemakkelijk een nieuw wachtwoord in. Volg de volgende stappen:

1. Log in op portal.office.com met je gebruikersnaam en wachtwoord;
  2. Ga naar Instellingen en dan naar Wachtwoord;
  3. Voer je vorige wachtwoord in;
  4. Voer je nieuwe wachtwoord in en bevestig deze;
  5. Klik op Verzenden.

Wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord kwijt bent, volg dan de volgende stappen om het wachtwoord te resetten/herstellen:

• Ga naar de Microsoft-pagina en volg de stappen om je wachtwoord te herstellen.
  • Als het systeem aangeeft dat geen nieuw wachtwoord ingesteld kan worden, vraag dan aan je beheerder of zij het wachtwoord voor je willen resetten. Ben je zelf de beheerder? Neem dan contact op met ons.

Multi Factor Autorisatie

Als jouw organisatie gebruikmaakt van Multi Factor Autorisatie dan beheer je die via deze omgeving. Het werkt doormiddel van de Microsoft Authenticator-app. Je kunt deze downloaden in de Google Play Store of via de Apple App Store.

Als Microsoft Authenticator niet werkt

Als de app niet werkt, dan is iets mis met de verbinding tussen je telefoon en Microsoft. Kies voor de optie om op een andere manier aan te melden. Hierna kun je naar de setup pagina gaan. Verwijder hier je telefoon en voeg deze vervolgens opnieuw toe. Als je niet de optie hebt om via sms in te loggen vraag dan aan je beheerder of zij jouw MFA-instellingen willen wissen.

Instructie voor de beheerder

Als een gebruiker aangeeft dat de meervoudige verificatie niet meer werkt dan kun je dit resetten. Je doet dit via de gebruikerspagina van Azure Active Directory.

1. Selecteer je de gebruiker;
  2. Kies voor Verificatiemethoden
  3. Klik op MFA opnieuw registreren vereisen

Hierna kan de gebruiker door middel van het e-mailadres en wachtwoord de meervoudige verificatie opnieuw instellen.