Belgische domeinnaam uit quarantaine halen bij Versio

Gewijzigd op Ma, 29 Apr om 11:03 AM

Als je een domein hebt bij Versio die in quarantaine komt dan assisteren we graag om die er weer uit te halen. Belgische .be-domeinnamen hebben daarbij een aparte procedure. In dit artikel bespreken we wat je moet doen.

Inhoudsopgave

Oorzaak quarantaine

Er zijn 3 redenen waarom een Belgische domeinnaam in quarantaine kan staan.

1. Je hebt een opzegging gedaan voor de domeinnaam. Dit is door de provider uitgevoerd;
  2. De provider heeft de domeinnaam opgeheven. Dit kan bijvoorbeeld als je facturen niet betaald hebt;
  3. De Belgische registry DNS Belgium heeft de domeinnaam teruggenomen omdat je gegevens niet kloppen.

In alle drie de situaties is het mogelijk om de domeinnaam toch terug te krijgen.

Gegevens nodig

Om een .be-domeinnaam uit quarantaine te halen heb je de volgende gegevens nodig.

1. Ben je een particulier? Zorg voor een kopie van je identiteitskaart.
  2. Vertegenwoordig je een bedrijf? Dan is er een uittreksel van de Kruispuntbank nodig. (Belgische Kamer van Koophandel).
  3. Stuur ook het aankoopbewijs of de factuur van je domeinnaam.

NB: Zorg dat je pasfoto en BSN onherkenbaar zijn op de kopie

Uit quarantaine halen

• De bovenstaande documentatie stuur je in een mail met begeleidend schrijven naar support@dnsbelgium.be;
  • Van DNS Belgium krijg je dan een nieuwe verhuiscode;
  • Stuur deze code aan ons en vermeld dat je deze van DNS Belgium hebt gekregen;
  • Wij maken de bestelling voor je in orde. De kosten hiervoor zijn €30,- ex btw per domeinnaam.

Let op! Is je domeinnaam teruggenomen door DNS Belgium omdat je gegevens (naam, adres) niet kloppen? Geef dat dan ook aan ons door én verander je profielgegevens eerst via Mijn Versio! Doe je dat niet, staat de domeinnaam over twee weken weer in quarantaine en begint het proces opnieuw.