Domeinnaam bij Flexwebhosting staat in quarantaine

Gewijzigd op Wed, 01 May 2024 om 02:06 PM

Mijn domeinnaam is verlopen of staat in quarantaine. Wat nu?

Een domeinnaam die aan het einde van de registratie-periode niet verlengd wordt, komt te vervallen. Zo'n domeinnaam krijgt dan de status verlopen of in quarantaine.

Iedere domeinnaam komt na vervallen altijd in quarantaine te staan. Wat dat betekent, is afhankelijk van de registry (de bovenliggende partij die alle registraties van die extensie beheert).

Inhoudsopgave

Contact opnemen

Het uit quarantaine halen van een domeinnaam kun je niet zelf, dat moeten wij als provider voor je doen. Neem dus altijd contact op om de procedure in gang te zetten.

.nl-domeinnamen

Een .nl domein staat 40 dagen in quarantaine. In deze 40 dagen kan er niemand aanspraak maken op de domeinnaam, behalve de oorspronkelijke eigenaar. De domeinnaam kan dan alleen door de voormalige houder hersteld worden via een hostingprovider.

Stond de domeinnaam bij ons geregistreerd? Dan bedragen de kosten van het uit quarantaine halen van de domeinnaam €25 ex btw. Dit is inclusief 1 jaar registratiekosten.

Stond de domeinnaam niet bij ons geregistreerd? Dan bedragen de kosten van het uit quarantaine halen van de domeinnaam €110 ex btw. Ook dit is inclusief 1 jaar registratiekosten. In dit geval hebben we wel gegevens nodig van de houder, namelijk een kopie van de ID-kaart van de houder of, indien het een bedrijf is, een recent uitreksel KVK en daarbij een kopie van de ID-kaart van de eigenaar of gevolmachtigde zoals deze op het uitreksel wordt genoemd.

.com-domeinnamen

Een .com domein kent meerdere quarantaine-periodes. Afhankelijk van de periode en status, zijn er andere mogelijkheden en kosten.

Over het algemeen kost het herstellen van een domeinnaam uit quarantaine €75 ex btw, dit is inclusief 1 jaar registratiekosten. Dit kan alleen als de domeinnaam bij ons was geregistreerd toen deze kwam te vervallen.

Overige extensies

Voor veel andere globale extensies, zoals de .net, .org en .info, worden dezelfde regels gehanteerd als die van de .com.

Andere extensies, zoals de zogenaamde 'nTLDs' (nieuwe extensies zoals .club, .top en .shop) en 'ccTLDs' (lands-extensies, zoals .be, .de en .nu) hanteren andere regels. Vraag onze support-afdeling naar de mogelijkheden om een verlopen domeinnaam met die extensie te herstellen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren