Domeinnaam van Neostrada in quarantaine

Gewijzigd op Vr, 26 Jul om 1:33 PM

Als je een domeinnaam opzegt komt deze in quarantaine. Tijdens deze periode kan alleen de laatste eigenaar de domeinnaam weer registeren. We vertellen je hier meer over in dit artikel.


Inhoudsopgave


Quarantaineperiode

Quarantaine worst ook wel redemption period genoemd. Na de quarantaine komt de domeinnaam vrij voor registratie. De duur van de quarantaine verschilt per extensie. Een .nl-domeinnaam staat bijvoorbeeld 40 dagen in quarantaine maar een .com-domeinnaam 35 dagen.


Domeinnaam uit quarantaine halen

Wil je je domeinnaam uit quarantaine halen? Neem dan contact met ons op, we ondersteunen je hier graag bij. Voor het uit quarantaine halen van een domeinnaam betaal je kosten. Deze verschillen ook per extensie; we bespreken dit uiteraard altijd van te voren met jou. 


Dropcatching

Het lijkt misschien voordeliger om de quarantaine periode af te wachten en daarna de domeinnaam weer te registreren. Je bespaart daar inderdaad kosten mee. Toch raden we sterk af om dit te doen. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in dropcatching. Dat betekent dat ze automatisch domeinnamen laten registeren die net uit quarantaine komen. Ze proberen die dan voor veel geld te slijten aan de vorige eigenaar. Het is bijna onmogelijk om dit voor te zijn.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren