DNS-records bij Neostrada beheren

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 10:04 AM

Het kan zijn dat je bij ons een domeinnaam hebt staan die je wilt koppelen aan een externe provider. Dat doe je door de DNS-records van de domeinnaam aan te passen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet. 


Inhoudsopgave


Vooraf

 • Nadat je de DNS-records hebt aangepast, duurt het gemiddeld 75 minuten voordat de wijzigingen effectief zijn. Binnen Europa is de maximale tijd hiervoor 2 uur.
 • Als je een CNAME instelt mag dit alleen op een sub domein. Stel je dit in op @ (het domein zelf) dan zal die CNAME alle records in je DNS overschrijven.


Stappenplan

 1. Log in op het klantenpanel;
 2. Ga links in het menu naar Diensten;
 3. Klik bij de betreffende domeinnaam op het potlood-icoon;
 4. Klik op Nameservers en DNS-records beheren onder het kopje Domein beheer;
 5. Je ziet nu een overzicht van de DNS. Elk DNS-record bestaat uit de volgende velden:
 • Naam: Het deel van de domeinnaam waarvoor het DNS-record geldt.
 • Type: Het type DNS-record.
 • Inhoud: Dit is de inhoud van het record. Bijvoorbeeld een IP-adres.
 • Prio: Dit is de prioriteit van je record en is meestal alleen van toepassing op een MX-record. De prioriteit geeft aan welk record van dit type als eerst gebruikt moet worden.
 • TTL: Dit betekent 'Time To Live' en staat voor het aantal seconden dat het record geldig blijft voordat het ververst wordt. De laagst mogelijke waarde hiervoor is bij ons 3600.


DNS record toevoegen

Bovenaan de lijst met DNS-records vind je een lege regel. Je kunt hier de gewenste gegevens invullen van een nieuw record. Hierna klik je op Toevoegen. Bij het toevoegen van een record op het domein zelf gebruik je @.


DNS record bewerken

Je bewerkt een bestaand DNS-record door op het potlood icoontje te klikken. Je kunt dan de gewenste wijzigingen doorvoeren op dezelfde manier als wanneer je een nieuw record toevoegt. Als de bewerking klaar is klik je op het vinkje. De wijziging wordt zichtbaar na het herladen van de pagina.


DNS record verwijderen

Je verwijdert DNS-records door op het prullenbak icoontje rechts van het record te klikken. Je krijgt nu een pop-up om de actie te bevestigen. Ga akkoord en het record is definitief verwijderd.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren