Domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 bij Versio

Gewijzigd op Di, 7 Mei om 2:11 PM

Microsoft 365 wordt geleverd met een domeinnaam die eindigt op .onmicrosoft.com. Deze domeinnaam gebruik je om alles op te starten en te installeren. Daarna kun je jouw eigen domeinnaam koppelen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Verificatie

Eerst wil Microsoft controleren dat de domeinnaam echt van jou is. Om dit te doen voegt je een TXT-record toe.

1. Log in met je beheerdersaccount op de Microsoft 365 portal;
  2. Ga links naar je apps en kies voor Beheer;
  3. Klik in het menu links naar Instellingen en dan Domeinen';
  4. Klik voor Domein toevoegen en vul je domeinnaam in;
  5. Kopieer de tekst van het TXT record;
  6. Laat dit scherm open staan.

DNS van je domeinnaam aanpassen

Als je bij ons je domeinnaam hebt dan volg je de onderstaande stappen om een TXT-record toe te voegen:

1. Log in op Mijn Versio;
  2. Kies voor Domeinen in het menu links;
  3. Ga naar de domeinnaam en klik in het nieuwe scherm op DNS Beheer;
  4. Voeg het TXT record toe die je van Microsoft hebt gekregen;
  5. Sla de wijzigingen op.

Nadat je het TXT-record hebt toegevoegd klik je in het Microsoft 365 Admin Center op Controleer

Livegang

Na verificatie van het TXT-record kom je op de pagina Uw online services instellen. Maak een keuze:

Eigen DNS-records

Kies voor Ik beheer mijn eigen DNS-records;

Klik op Volgende;

Microsoft controleert de DNS-records;

Er wordt in het rood aangegeven welke records nog niet gevonden zijn;

Kopieer de records die ontbreken en voeg deze toe in je DNS.

DNS Aanpassen

1. Log in op Mijn Versio;
  2. Kies voor Domeinen in het menu links;
  3. Ga naar de domeinnaam en klik in het nieuwe scherm op DNS Beheer;
  4. Voeg de DNS records toe en verwijder de oude MX records;
  5. Sla de wijzigingen op.

Als alle DNS-instellingen juist zijn ingesteld geeft het beheercentrum aan dat je domein en de e-mailadressen zijn ingesteld. Klik op Voltooien.