Creators aan het woord bij Versio: Linda, digital nomad

Gewijzigd op Mon, 28 Aug 2023 om 03:48 PM

Vijf uur ‘s ochtends. Dat is de tijd waarop Linda graag begint met haar werkdag. ‘s Ochtends aan tafel, en het liefst het einde van de ochtend bij een strandtent met een goede kop koffie. Dit is niet alleen haar droom, dit is de realiteit voor Linda. Begin van de middag heeft ze er meestal al een hele werkdag op zitten en stopt ze er voor die dag mee. De strandtent waar ze te vinden is staat vaak in Spanje, Portugal of totaal ergens anders in Europa. Linda reist de meeste maanden van het jaar rond door Europa met haar man, dochter en hun 16-jarige kat. De camper is hun huis, waardoor ze altijd gaan en staan waar ze willen.


Inhoudsopgave


Websites ontwerpen voor anderen

Deze levensstijl is mogelijk doordat ze digital nomad is. Al haar werk is online, waardoor ze zoveel kan reizen als ze wilt. “Het heeft me eindeloos veel vrijheid gegeven om nieuwe producten en services te ontwikkelen, maar ook om mijn eigen tijden te bepalen en mijn eigen regels te maken”, vertelt Linda. Waar ze zich voornamelijk mee bezig houdt, is het intuïtief ontwerpen van websites voor anderen. Dit doet ze met haar eigen bedrijf, Webblez. In een één-op-één gesprek vormt ze een beeld van haar opdrachtgever, diens missie en doelgroep. Op basis van dit gesprek ontwikkelt ze een passende website, compleet op gevoel. Haar klanten zijn voornamelijk coaches en therapeuten. “Dat betekent dat ik heel veel dezelfde soort klanten krijg, maar dat is tegelijkertijd ook mijn ideale klant. Ik heb altijd het gevoel dat ik, doordat ik het mogelijk maak voor die mensen om online zichtbaar te zijn, een klein beetje bijdraag aan al dat goede wat zij weer voor hun klanten mogen doen.”


Eigen webhosting service

Tegenwoordig biedt Webblez naast webdesign nog veel meer services aan. Toen haar bedrijf steeds meer ging groeien, kwam er ook behoefte aan webhosting. Linda is reseller: ze biedt webhosting aan. Deze service noemt ze VIP hosting, aangezien ze haar klanten hiermee compleet ontzorgt. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken over de techniek achter hun website. Sinds kort kan ze alles leveren, van de webhosting tot aan het onderhoud van de website. Daar heeft ze nu ook meerdere mensen voor in dienst genomen. Wat haar klanten heel fijn vinden, is dat ze niet hoeven te zoeken naar verschillende mensen. Alles voor hun website is onder één dak te vinden.


Van shared hosting naar een VPS

Vooral de snelheid van een website is heel belangrijk voor Linda. “Een klant beslist in drie seconden of die op jouw website blijft of niet. Alles wat langer duurt, is een risico dat die potentiële klant van jouw website verdwijnt.” Ze merkte met een grote website van één van haar klanten, dat de shared server werd overbelast. Doordat de server met verschillende websites wordt gedeeld, had dit effect op de prestaties van de andere websites. Hierna realiseerde ze zich dat overstappen naar een VPS server een goed idee was. Daar mag ze zo veel op doen als ze wilt, en kan ze alle ruimte geven aan haar klanten.


Wil jij net als Linda je eigen online onderneming beginnen? Bekijk hier hoe je kunt beginnen!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren