Memcache activeren op Magento pakket bij Versio

Gewijzigd op Fri, 25 Aug 2023 om 04:05 PM

In dit artikel leggen we uit hoe je zelf memcache kunt activeren op jouw Magento pakket. Je kunt de volgende stappen uitvoeren om de snelheid van je Magento webshop te versnellen. Let op: Dit wordt enkel ondersteund op onze geoptimaliseerde Magento webhosting pakketten.

Hoe werkt het?

Je kunt de volgende code in de /app/etc/local.xml tussen een tag plaatsen. Je dient bij prefix wel even je eigen sitenaam te plaatsen met een _ achter de laatste letter, zoals in het voorbeeld. Je website zal daarna, indien deze correct werkt, een eigen cache gaan opbouwen.

<cache>
<backend>apc</backend>
<prefix>uwsitenaam__</prefix>
</cache>
<cache>
<backend>memcached</backend>
<memcached>
<servers>
<server>
<host><![CDATA[127.0.0.1]]></host>
<port><![CDATA[11211]]></port>
<persistent><![CDATA[1]]></persistent>
</server>
</servers>
<compression><![CDATA[0]]></compression>
<cache_dir><![CDATA[]]></cache_dir>
<hashed_directory_level><![CDATA[]]></hashed_directory_level>
<hashed_directory_umask><![CDATA[]]></hashed_directory_umask>
<file_name_prefix><![CDATA[]]></file_name_prefix>
</memcached>
</cache>
apc uwsitenaam__ memcached