Vijf voordelen van het opdelen van je VPS bij Versio

Gewijzigd op Do, 24 Aug, 2023 om 3:23 PM

Een VPS (Virtual Private Server) is voor kleine bedrijven een kosteneffectieve manier om computerkracht en flexibiliteit te behouden. Daarbij hebben ze niet te maken met de technische problemen en complexiteit van het onderhouden van een eigen server. Een VPS levert dan ook veel voordelen op; van het hosten van game servers, VoIP diensten, projectbeheer en privé back-ups tot het draaien van websites.

Inhoudsopgave

Verlies van data of services

Voorheen, als een van de servers voor het hosten van je VPS uitviel, had je geen toegang meer tot de betreffende service of data. Zelfs als je twee servers had, met het doel over te schakelen als een het niet deed, zouden ze door een storing in het datacentrum alsnog niet meer werken. Het was niet mogelijk dit te omzeilen, omdat beide servers in dezelfde regio stonden. Bovendien bracht het draaien van een backup systeem in een andere regio ook weer problemen met zich mee.

Hieronder benoemen we vijf voordelen van het opdelen van je VPS in beschikbaarheidszones. Door ze geografisch op te delen, kun je de valkuilen van conventioneel hosten omzeilen.

Uitval van de primaire server betekent niet meer dat je alles kwijt bent

Zoals we aangaven, betekent het uitvallen van de primaire server dat je moet overschakelen op een andere. Deze kan kilometers verwijderd zijn van de locatie waar jij of jouw klanten zijn gevestigd. Bevinden de meeste gebruikers zich in hetzelfde gebied? Dan kunnen beschikbaarheidszones handig zijn. Daarbij kunnen server 1 en server 2 zich in dezelfde regio bevinden, maar in verschillende beschikbaarheidszones. Als server 1 er dan mee ophoudt, is de tweede nog steeds actief. Server 2 bevindt zich in een andere zone, maar wel in dezelfde regio. De diensten worden hierop overgeschakeld. Dat heeft echter geen invloed op de verbindingssnelheid en wachttijd.

Perfect voor strenge regelgevingsvereisten

Het opdelen van servers in beschikbaarheidszones is essentieel als je gebonden bent aan strikte afspraken over de service. Voor data en diensten kun je zo namelijk een maximale bedrijfstijd blijven handhaven. Zelfs als er problemen zijn met de hardware, zoals het vastlopen van een server.

Significant minder wachttijd

Wanneer de primaire server vastliep, moest je voorheen standaard overschakelen naar een VPS in een andere regio. Beschikbaarheidszones binnen hetzelfde gebied zorgen er echter voor dat je VPS niet onderhevig is aan extra wachttijd.

Betere monitoring van beschikbaarheidszones

Elke beschikbaarheidszone is uniek met een eigen krachtbron, koeling en hoge snelheidsverbindingen. Door het opdelen van een regio wordt de apparatuur geoptimaliseerd. Daardoor blijven de beste prestaties behouden.

Bescherming tegen verlies van de server bij een datacenter

Dit is een van de belangrijkste voordelen. Als de primaire server uitvalt door een storing in een datacenter, is je VPS niet bruikbaar. Gelukkig draait elke beschikbaarheidszone afzonderlijk binnen de regio. Dat wil zeggen dat elke server zich in een ander rack in het datacenter bevindt. Als er dan een update of storing is in een rack, kan er eenvoudig worden geschakeld tussen servers. En dat leidt tot een hogere fouttolerantie bij storingen in het datacenter.

Klik hier om jouw VPS te bestellen!