De vijf voordelen van WordPress op een VPS bij Versio

Gewijzigd op Fri, 18 Aug 2023 om 04:48 PM

Je hebt een fantastisch idee voor een blog of website en hebt gehoord dat het heel makkelijk is om een professionele website te maken met WordPress. Een geweldig plan moet natuurlijk worden gedeeld en daarom is er de VPS (Virtual Private Server). Als host kun je hiermee duizenden bezoekers verwelkomen op je website.

Virtual Private Servers bieden je een pakket aan besturingselementen en eenvoudige functionaliteiten. Voeg daar WordPress aan toe en het maken van een aantrekkelijke website is slechts een kwestie van een paar uur. Niet overtuigd? Hier zijn vijf voordelen van het gebruiken van een VPS voor WordPress. Of het nu gaat om je eerste website of om diverse problemen op je huidige server nu je onderneming steeds verder groeit, succes op het internet is dichterbij dan je denkt.

Inhoudsopgave

1. Gespecialiseerde resources
  2. Minder downtime
  3. Eenvoudige en intuïtieve installatie
  4. Indien gewenst, kun je zelf aanpassingen doen
  5. Een VPS kan meegroeien met een WordPress website

1. Gespecialiseerde resources

Weet je nog dat je studeerde en op kamers zat? De hele dag keek je uit naar het eten dat je in de koelkast had gezet. Maar bij thuiskomst ontdekte je dat iemand anders het had opgegeten. Virtual Private Servers zijn in de virtuele wereld de oplossing hiervoor. Ze bieden namelijk een gespecialiseerde toewijzing van resources. Alleen jij hebt toegang tot de koelkast. Bandbreedte, RAM en opslagruimte worden allemaal maandelijks toegewezen en geschaald. Misschien kom je erachter dat je WordPress website traag wordt en dat je extra resources nodig hebt. Dan kan de VPS makkelijk worden aangepast.

2. Minder downtime

Een 503 error is de vloek van een groeiende WordPress website. Het is het directe gevolg van een niet goed werkende server en komt regelmatig voor bij gedeelde servers. Zeker als een server opnieuw moet worden opgestart voor een andere website om applicaties te installeren.

Zorg er met een VPS voor dat je meer controle krijgt over het moment waarop een server down gaat. Misschien weet je dat er op de vroege ochtend de minste bezoekers zijn op je WordPress website. Dan is dat het beste moment om de server opnieuw op te starten. En je hoeft geen toestemming te vragen aan de hosting provider.

3. Eenvoudige en intuïtieve installatie

Verscheidene respectabele hosting bedrijven doen het installatieproces van veel basisapplicaties voor jou. Bovendien kun je de eerste installatie van een website in WordPress uitvoeren met een intuïtieve interface. Meerdere apps, niet alleen WordPress, kunnen worden geïnstalleerd met 1 klik op de knop. Bovendien bespaar je op de extra kosten die worden gerekend als je gebruikmaakt van specifieke, door WordPress beheerde, hosts. Je hoeft geen regels vol code te leren en hebt niet te maken met conflicterende script fouten.

4. Indien gewenst, kun je zelf aanpassingen doen

We weten dat we hebben gezegd dat WordPress op een VPS eenvoudig is. Het kan echter ook ingewikkeld zijn, dat is helemaal aan jou. Er is technische expertise voor nodig, maar door gebruik te maken van VPS admin functies heb je toegang tot geavanceerde WordPress features.

5. Een VPS kan meegroeien met een WordPress website

De mogelijkheid om maandelijks je plannen aan te passen, betekent dat je nooit betaalt voor meer resources dan je nodig hebt. Het houdt ook in dat je niet wordt beperkt door bandbreedte. Als je WordPress website groeit, kan je VPS pakket meegroeien. Schaalbaarheid van CPU, RAM of bandbreedte is essentieel. En dan maakt het niet uit of het om een nieuwe of reeds gevestigde website gaat.

Benieuwd naar onze snelle VPS hosting? Klik dan hier.